- hirdetés -

Élménybeszámolók fotókkal, rajzokkal, szavakkal és a zene segítségével.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság „Közlekedés gyermekszemmel” címen rajzpályázatot hirdetett. A beérkezett munkák kiállításra kerülnek, a legjobbakat pedig természetesen díjazni is fogják. Az Orosházi Rendőrkapitányság felhívására érkezett munkák a Petőfi Művelődési Központban tekintetők meg március 9 és 18 között. A díjátadó ünnepség március 18-án lesz 10 órától.
Micimackó bérlet! Március 10-én 10 és 14 órai kezdettel a Petőfi Művelődési Központ színháztermében a Trambulin Színház előadásában Az aranyhal meséje című darab tekinthető meg.
Újabb képzőművészeti kiállítás nyílik a Városi Képtárban március 12-én. Április 21-ig Barkos Beáta és Simon Miklós alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A pénteki megnyitón 17 órakor az egyik alkotó, Barkos Beáta mond bevezetőt a tárlathoz.
Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában Nepál az utazó szemével – Vági András fotókiállítása március 12-26. között tekinthető meg. A kiállítást március 12-én 8 óra 15 perckor Varga Zoltán önkormányzati miniszter nyitja meg. A kiállítást a gimnázium, a Vinculum Közhasznú Egyesület és a ROTARY Club Orosháza szervezi.
A Városi Képtárban március 13-án 9 és 12 óra között ismét Képzőművészeti Műhely várja a gyerekeket és családokat. Ezen a szombaton újból az időszaki és az állandó kiállításokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.
Folkográfia koncert lesz március 15-én 17 órakor, a szentetornyai közösségi házban. A szervező a Magunkért Egymásért Civil Egyesület.
Az Alföld nehéz hűségében – Dolgozatok a 75 éves Szabó Ferenc tiszteletére című kötet bemutatója és az ünnepelt munkásságát méltató köszöntés március 13-án, 10 órakor kezdődik a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola zsibongójában.
Népművészeti hónap a Szántó Kovács János Területi Múzeumban! Március 11-én 9-től 14 óráig tojástartót lehet készíteni, majd március 18-án szintén 9-től 14 óráig tojásírókázás várja az érdeklődőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.