- hirdetés -

Megnyitotta kapuit az Utazás 2010 Kiállítás Budapesten. Orosháza – Gyopárosfürdő most is külön kiállító standon képviselteti magát, ahol az egész éves programokat, fesztiválokat és a városi szálláshelyeket népszerűsítik az érdeklődőknek.
A budapesti EXPO csarnokában 23 ország közel 1000 kiállítója kínálta programjait és szolgáltatásait. A válság rányomta bélyegét a kiállításra, hiszen az eddigi kettő helyett most egy pavilonban elfért az összes bel- és külföldi kiállító. Az OrosCafé.hu március 4-én, csütörtökön a szakmai napon járt a kiállításon, mely március 7-e vasárnapig tart.
A kiállítást Varga Zoltán önkormányzati miniszter nyitotta meg, aki elmondta: országosan 2009-ben a turizmus nem volt jó helyzetben, ám mérleget vonva kimondható, hogy a visszaesés nem volt akkora, mint amit jósoltak, hiszen a belföldi vendégéjszakák száma növekedett.

Orosháza várja a látogatókat

Az orosházi standon a helyi turisztikai szakemberek várták a látogatókat, akik szép számmal érdeklődtek kiváltképp Gyopárosfürdő szolgáltatásai és szálláshelyei iránt. A délután folyamán Németh Béla polgármester, Dancsó József alpolgármester és Benkő Ferenc fürdőigazgató tartott sajtótájékoztatót.
– Az Utazás 2010 Kiállítás ismét fontos megjelenési lehetőség Orosháza számára, és természetes, hogy jelen vagyunk. Hívogatjuk mindazokat, akiket reményeink szerint idén vendégül láthatunk városunkban. Szétnézve a többi standon büszkén mondhatom, hogy az orosházi programok színvonalasak lesznek 2010-ben is, érdemes lesz minket választani – mondta köszöntőjében Németh Béla polgármester.

Az orosházi standon kínálják a helyi programokat (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az orosházi standon a helyi programokat mutatják be (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
– Válságos helyzetben van a gazdaság és a turizmus, ennek hatásait mi is érezzük. Ennek ellenére Gyopárosfürdő nem szégyenkezhet. Jelen vagyunk a kiállításon, hiszen éppen a nehéz időszakban van szükség a reklámra, annak érdekében, hogy ismertek legyünk – vette át a szót dr. Dancsó József alpolgármester, országgyűlési képviselő, aki kiemelte, négy nagy rendezvényt mutatnak be a kiállítás közönségének.
– Júniusban immár második alkalommal rendezzük meg a Libamájfesztivált. Júliusban egy héten át tart majd a Nyári Kulturális Fesztivál, augusztus elején a tavalyi nagy sikerű Európa-bajnokság után Hajómodellező Világbajnokságot tartunk, augusztus 20-án pedig immáron a VII. Kenyérünnepre várjuk a látogatókat, de emellett egész évben rengeteg program lesz. Orosházának az egyik legfontosabb vonzereje Gyopárosfürdő, így ezt tovább kell erősíteni – mondta az alpolgármester. Hozzátette, Orosháza-Gyopárosfürdő az egyik legszínvonalasabb eseménynaptárral jelent meg a hasonló nagyságrendű városok, sőt akár egy-egy megye kínálatához hasonlítva is.
Az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Benkő Ferenc elmondta, már most készülnek a nyárra:
– Sok olyan apró fejlesztést készítünk elő, melyek kis költségvetésből is megvalósíthatók. Emellett nagy erővel készülünk a 33 méteres uszoda és a Medical Wellness építésére, valamint a régi fedett gyógymedence felújítására.
A fürdő vezetője emellett kiemelte, hogy a román piac mellett Szerbia felé is nyitottak.
– Egy hete Belgrádban vettünk részt egy kiállításon, ahol sikerült megállapodnunk utazási irodákkal, akik Szerbiából szervezetten hozzák majd a vendégeket hozzánk.
Az orosházi kiállítóhelynél Varga Zoltán minisztert rövid helyzetértékelésre kértünk:
– Abban Orosházán egyetértés van, hogy az idegenforgalom és a turizmus nagyon fontos ága lesz a következő időszaknak. Vannak ezzel kapcsolatban gondok, de alapvetően pozitívan látom Gyopárosfürdő lehetőségit. Egy biztos, nagyon komoly versenyhelyzet lesz, hiszen a Dél-alföldön komoly fürdőfejlesztések voltak, és csak a minőségi szolgáltatásokkal lehet helyzetben maradni. Azonban az infrastruktúra csak egy adottság, a vendég az első, az ő kiszolgálása a legfontosabb. A vendégeket itt is kell tartani Orosházán és el kell érni, hogy másnak is ajánlja városunkat és visszatérjen hozzánk. Ez pedig állandó munkát és felkészültséget igényel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.