- hirdetés -

A február 7-i Téli Kupán a legkisebbek között Farkas Roland lett a legjobb orosházi focista.
Az OMTK – ULE 1913 ifjú labdarúgója négy mérkőzésen nyolcszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ennek apropójául beszélgettünk a tehetséges góllövővel édesapja társaságában.

Az ifjú tehetség, Farkas Roland
Az ifjú tehetség, Farkas Roland
– Roland 2003-ban született, a Lehel utcai óvodába jár. Öt éves kora óta hordom rendszeresen edzésre. A szakemberek döntése alapján a fejlődése érdekében nyártól egy korcsoporttal feljebb lépett. Jelenleg a 2002-esek edzéseit látogatja, Berta József edző irányítása alatt. Adott esetben „visszajár” az óvodások közé egy-egy torna erejéig – kezdte a beszélgetést Farkas Zoltán, az édesapa, aki így folytatta:
– Január 26-án egy békéscsabai ovi-tornán hívta fel magára a szakemberek figyelmét a fiam. Három mérkőzésen 11 gólt szerzett, ő lett a gólkirály. Úgy látom, Rolinak mindegy milyen közösségben játszik, mindenütt feltalálja magát, csak labda legyen a közelben.
Milyen érzés gólkirálynak lenni? – teszem fel a kérdést az ifjú gólzsáknak.
-Nagyon jó. Örülök, hogy a csapatommal a 2. helyet szereztük meg mindkét tornán. Szeretnék egyszer olyan játékos lenni, mint Cristiano Ronaldo. A Real Madrid játékosa a példaképem. Szüleim és edzőm sokszor mondogatja, hogy sokat kell edzenem és akkor valóra válhat az álmom – fejezte be első nyilatkozatát korosztályának kiemelkedő játékosa.
Roland játékát elnézve azt hiszem, nem az utolsó interjút adta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.