- hirdetés -

Mintegy félezren vettek részt szombaton Vona Gábor, a Jobbik elnöke programismertető fórumán.
Zsúfolásig megtelt a művelődési ház koncertterme szombat délután. Sokan a folyosóra szorulva, kivetítőn követték a szónokokat – nekik már állóhely sem jutott a teremben.

Jámbor: Elég volt! (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
Jámbor: Elég volt! (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
A fórumon a szónokokon kívül jelen volt Tián József nyugállományú ezredes, a Jobbik honvédelmi programjának kidolgozója, Samu Tamás Gergő megyei elnök és a Magyar Gárda is.
Elsőként Jámbor Nándor, a 6-os körzet országgyűlésiképviselő-jelöltje mutatkozott  be röviden, majd kifejtette, miért tette le voksát a Jobbik mellett.
– 20 éve fosztogatnak, becsapnak bennünket, ebből elég volt. Minket nem képviselt senki, most itt a Jobbik, ébredezünk és végre elhisszük, nem vagyunk kisebbek másoknál. Nem kell az a jövő, amit ebben az unióban kínálnak. Nem kell a rabszolgasors, a kiszolgáltatottság, mi nem ilyen jövőt akarunk – összegezte Jámbor.

A szavazás egyben ítélet

A napok alatt 2000 ajánlószelvényt begyűjtő jelölt azt is hangsúlyozta, ideje volt, hogy valaki kimondja a problémákat és megoldást kínáljon. Jámbor után Szilágyi György, a Jobbik elnöki kabinetjének vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.
– Öröm ennyi szélsőségest látni – kezdte -, hiszen szélsőségesként emlegetnek bennünket. Ha szélsőség, hogy magyarok vagyunk, büszke, hagyományainkat ápoló magyarok, hát legyen.

Zsúfolásig megtelt a terem - 500-an hallgatták Vonát
Zsúfolásig megtelt a terem - 500-an hallgatták Vonát
Szilágyi szerint áprilisban az elmúlt 20 év legfontosabb választása lesz: egyszerre népítélet és népszavazás. Mint fogalmazott, 90 éve tartó háború van Magyarországon. A csatatéren azonban nem jobb- és baloldal, hanem nemzeti erő és nemzetellenes erő áll egymással szemben. Szilágyi szerint a Fidesz is a nemzetellenes erő oldalán áll, pedig nem ott lenne a helye, csak néhány alvezér odaterelgette.
Kiemelte, a csatában csak összefogva lehet győzni, a szavazókon múlik, hogy a választások után  mennyi jobbikos képviselő kerül be a Parlamentbe.

Vona: Radikális változás kell!
Vona: Radikális változás kell!
Az egyszerű változás nem elég

Harmadik előadóként Vona Gábor ismertette a Jobbik Radikális változás címet viselő programját.
– Radikális változásra van szükség, hiszen ezer sebből vérzik Magyarország. Ezt nem lehet fájdalomcsillapítóval kezelni, ide olyan orvos kell, aki felállítja a diagnózist és meggyógyítja a beteget. A parlamentben ülők ki sem mondják mi a baj és mekkora, nem akarnak gyógyítani, a Jobbik igen – fogalmazott az elnök.
Vona elsőként az államadósság kérdését fejtette ki. Mint mondta, nem lehet megoldás újabb és újabb hitelek felvétele, sem még több multinacionális cég beengedése.
Az emberek megszorítása nem mehet tovább, ideje az évi 1200 milliárdos államadósságról tárgyalni, a multiknak pedig feltételeket szabni. A fórumon készült alábbi felvételen a pártelnök az államadóssággal kapcsolatos gondolatait ismerteti:
httpv://www.youtube.com/watch?v=SHjOTh5UdtA
A szociális rendszer kacspán Vona kiemelte, a Jobbik szociálisan érzékeny, de nem balek.
– Nincs szükség potyautasokra. Ki kell mondani, a cigányok többsége berendezkedett a szociális rendszer világára. Nem a megélhetési, hanem a tisztességes gyermekvállalást kívánjuk támogatni. Ezek kemény szavak, de a szakadék szélén állunk, ne beszéljünk mellé!

A Jobbik programjában szerepel többek közt a korrupció felszámolása, a stratégiai ágazatok (mezőgazdaság, feldolgozó- és élelmiszeripar) helyreállítása, a nyugdíj (amit állami kézben tartana) és a közbiztonság (melyben szerepet szánna a csendőrségnek) is.

A magyar termőföld védelme érdekében földtörvényt módosítana a párt. Mint ismeretes, 2011-ben lejár a külföldiek termőföld-vásárlási tilalma. Nem tűnik valószínűnek, hogy a kormány eléri Brüsszelnél a moratórium meghosszabbítását, hiába nyújt erre lehetőséget elviekben a csatlakozási megállapodás.

Tudatos tudatrombolás

– Az ország romokban, ennek pedig az az oka, hogy tudatosan szétverték a nemzettudatunkat. Az menti meg Magyarországot, aki visszaadja a magyaroknak a hitét és önbecsülését!
Vona kitért arra is, a Jobbik tisztában van azzal, hogy kikkel szemben lépett fel, ám a testi, lelki, egzisztenciális terror sem tarthatja vissza őket, mert az ébredés elkezdődött, a szellem kiszabadult a palackból – mondta. A pártelnök szerint a nagy szélsőjobboldali összeesküvés vádja nem más, mint hogy azt szeretnék, hogy Magyarország a magyaroké legyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.