- hirdetés -

Új igazgatóval és új épületszárnnyal vág neki a jövőnek a Székács József iskola.
Jantos Istvánnét az evangélikus iskola élén Fehér Borbála váltja, miután nyugdíjba vonult az intézményt 18 évig vezető pedagógus. A hat évenként esedékes kiírást  fél évvel halasztották el, (a törvény is megengedi) míg a most megbízott igazgató megszerezte a szükséges végzettséget a poszt betöltéséhez. Ezzel párhuzamosan az igazgatói pályázatot is meghirdették.

Az új igazgató, Fehér Borbála
Az új igazgató, Fehér Borbála
– Nyílt titok, hogy a fenntartó evangélikus egyházközség, a tantestület és jómagam is az ő személyében gondolkodtunk – vallott lapunknak Jantosné, – ezért is választottuk ezt a furcsa váltást, hogy Bori félévkor veszi át az irányítást. Van annak is bája, hogy a gyerekek körülvesznek ezekben a napokban, de érzelmileg bírni kell… – tette hozzá, miután éppen az elsősök énekkel búcsúzó, ölelésbe belepityergő csoportjában találtuk meg az irodájában „Ilike nénit”.
– Bizonyos értelemben folytatnom kell egy munkát, amelyet évek óta közösen végzünk, ennyiben könnyű a feladat – teszi mérlegre a helyzetet Fehér Borbála.
– Ám a következő félév (a megbízatás július 31-ig szól) mindannyiunk számára megmutatja, hogyan működik ez Ilike nélkül. Igazgatóhelyettesként Csicsely Szilvia tanárnő segíti az új vezető munkáját (Nagyné Györgyi Szilvia mellett).

Jantos Istvánné 1992 óta, az egykori 2-es iskola egyházi fenntartásúvá válása óta igazgatta az intézményt, amely mára magában foglalja az óvodát, általános iskolát és gimnáziumot is.

Épül az új szárny

A következő tanévet pedig – a tervek szerint – egy új szárnnyal kibővített épületben kezdhetik, az építési munkálatok már el is kezdődtek. Mintegy 60 millió forintot tartalékolt az iskola vezetése az elmúlt közel húsz évben, ebből épül a három épületes szárny, amelyet függőfolyosó köt össze a régi épülettel, az első emelet magasságában.

Az új épületszárnyat alapozzák a munkások (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az új épületszárnyat alapozzák a munkások (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Informatika termek helyezkednek majd el a földszinten, az első emeleten irodák, a másodikon informatikai, ill. nyelvi laborként használható kisebb termek lesznek. A harmadik emeletet még nem építik be, később a könyvtár költözik oda. Ezzel a lépéssel a régi szárnyban felszabaduló helyiségekben tornaszobát alakítanak ki az alsósoknak.
A munkálatokat az Iványi Építőmester Kft. végzi. Mint megtudtuk, az iskola nem volt közbeszerzésre kötelezett, de több ajánlatot is bekért, a döntésnél a kedvezőbb ajánlat mellett az is szempont volt, hogy orosházi vállalkozó kapta a megbízást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.