- hirdetés -

Bővült Gyopárosfürdő szolgáltatásainak száma – csontsűrűséget is mérethetnek a fürdő vendégei.
Szombaton egészségnap volt Gyopárosfürdőn – a derékfájás sokakat érintő problémájáról, és a fájdalom enyhítésének többféle módjáról is tájékozódhattak az érdeklődők. Kapcsolódó programként pedig vércukor és vérnyomásmérés, gerinctorna, sminktanácsadás és fürdőzés várta a látogatókat.
Szintén kapcsolódó program volt a csonttömeg mérése, amire mostantól Gyopárosfürdőn is van lehetőség.
– Egy gyógyszergyártó cég ajánlotta fel a csontsűrűséget mérő készüléket. A hasznos diagnosztikai eszközzel reggel 8 és délután 16 óra között mérethetik meg vendégeink a csonttömegüket, szakképzett kollégák segítségével. A szolgáltatás ingyenes – tudtuk meg Benkő Ferenctől, Gyopárosfürdő igazgatójától.

Csontritkulással akkor számolhatunk, ha szervezetünkbe nem jut elegendő kalcium, s ezért a hiányzó mennyiség a csontokból vonódik ki. Addig nincs baj, amíg vissza tud épülni, de sajnos 40 éves kor felett ez már szinte lehetetlen. Ezért érdemes időről-időre szűrésre járni, a korai felismerés nagyon fontos.

Az igazgató sikeresnek nevezte az egészségnapot, amit már második alkalommal szerveztek meg a fürdőben. Elmondta, a pozitív visszajelzések alapján azt tervezik, hogy rendszeres időközönként tartanak majd egészségnapokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.