- hirdetés -

Jelentős versenyek várnak a harcosokra a 2010-es esztendőben.
Ezekről és a felkészülésről kérdeztük sensei Zsiga Zsoltot, az orosházi Kyokushin Szabadidő Kör Egyesület vezetőjét.
– Nehéz, de reményeim szerint sok dicsőséget hozó év áll előttünk. Hogy a vágyaink valóra válhassanak, ahhoz keményen dolgozni kell. Ennek szellemében kezdtük az idei felkészülést január 4-én. Jelenleg még az alapozásnál tartunk, hisz a megfelelő erőállapot és állóképesség az alapja a későbbi sikeres versenyzésnek. Február közepén kezdődik a minőségi munka, ahol a technikára, taktikára helyeződik a fő hangsúly – mondja a mester.
Muszáj tempósan dolgozniuk, hisz márciusban már komoly erőpróbák várnak több versenyzőre. Március 14-én veszi kezdetét a hollandiai nyílt Kyokushin Európa Bajnokság.
– Nagy csapattal és több éremesélyes harcossal indulunk. Nagyon szeretném, hogy az eddigi érmes helyezések mellé idén már EB aranyat is szerezzünk városunknak. Erre esélye van a tavalyi bronzérmes Hajdú Editnek, az ezüstérmes Olasz Attilának, de továbbra is az esélyesek közé sorolnám a nehézsúlyú Orbán Tibort is. Az ő tavalyi szereplése igen balszerencsésen alakult, de ez nem szegte kedvét és a kemény munka reméljük idén már meghozza gyümölcsét. Van egy új versenyző hölgyünk is. Budapestről igazol hozzánk január folyamán Szalai Boglárka, aki junior korú és ebben a korcsoportban Európa-kupa győztes. A felnőtt EB-n tőle is érmet várok – hallottuk a bizakodó mondatokat Zsiga Zsolttól.

Két héttel a hollandiai verseny után Budapesten rendezik a junior Európa -kupát illetve április 17-18-án Szentesen az ifjúsági és junior kyokushin Európa Bajnokságot. E két versenyen is győzelmi eséllyel indul senpai  Zsiga Zsolt, Szalai Bogi és Szelezsán Ádám.

Mozgásfesztivál és edzőtábor

– Nagy terveink vannak a nyárra is. Szeretnénk egy mintegy 500-1500 embert megmozgató mozgásfesztivált rendezni Gyopároson, ahol az Aerobik Szövetség vezetői közül többen itt lesznek és órákat is adnak. Karate szakágban szeretnénk idén is megtartani hagyományos nemzetközi edzőtáborunkat. Amennyiben a szövetség a mi pályázatunk mellett dönt, úgy számos kitűnő versenyző mellett ismét vendégünk lesz világszervezeti vezetőnk, shihan Nishida úr. Rajta kívül is szeretnénk világhírű mestereket (Peter Aerts, Semi Shilt) vendégül látni Orosházán, de az ő részvételükre csak a hollandiai verseny után kerülhet pont – mesélt a tervekről a karate klub vezetője.
Mindezen edzés, verseny és szervezési feladatok mellett azonban szemmel kell tartani és fel kell készíteni a jövő évi, súlycsoport nélküli világbajnokságon indulásra esélyes versenyzőket.
– A VB-t a tavalyihoz hasonlóan a kancho Royama vezette Kyokushinkai Khan Világszervezet rendezi és nekem, mint másik világszervezetből kinevezett szövetségi kapitánynak már most, ez is a feladataim közé tartozik. Van tehát tennivaló bőven. Őszintén remélem, hogy minden téren ki tudjuk magunkból hozni a maximumot és idén is sok örömet szerzünk szurkolóinknak, illetve a város sportszerető lakóinak – mondta végezetül Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.