- hirdetés -

Nemzetközi keretek között szereztek új tapasztalatokat az orosházi ovisok – derül ki az alábbi beszámolóból.
„Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája a COMENIUS „Ép testben ép lélek” projekt tevékenységei között sikeresen próbálkozott egy egészen új kezdeményezéssel.
2010. január 19-én, kedden video-konferenciát tartottunk román projekt-partnerünkkel – a koordinátor GRĂDINITA – Szivárvány Óvodával Aradról. Mondhatom, különleges élményt jelentett velük felvenni és működtetni az élő-képes kapcsolatot, mellyel ismét többek lettünk: informatikai tudásban, kommunikációs tapasztalatban, kapcsolatépítésben – méghozzá nemzetközi keretek között.

Nem beszéltek zöldségeket
A gyerekek nem beszéltek zöldségeket
A bejelentkezés időpontját az aradi projekttalálkozó alkalmával egyeztettük, miként annak témáját is – természetesen az egészség jegyében, és az egészséges táplálkozással összefüggésben.
Zöldségeket ábrázoló szókártyákat készítettünk, és a szavakat „feleselős-játék” formájában román és magyar nyelven egymást ismételve, felváltva hangoztattuk. Természetesen mint egy jó diák, a partner nyelvéből előre készültünk, és használtuk a projekt közös munkanyelvét – az angolt is.
A projektmunka tapasztalatain keresztül most érezzük igazán, hogy mit is jelent a szakmaiságot nemzetközi munkakapcsolatokra átültetni, s hogy mennyire jó humánerő-stratégia volt az óvodapedagógusok csoportos angol nyelvi képzésének megszervezése. Tudásukat és nyelvhasználati jártasságukat igazán kamatoztatni tudják!
Soron következő programunk: városunkba Orosházára, intézményünkhöz szervezett projekttalálkozó 2010. február 20 – 24 között. Nagy erőkkel folynak az előkészületek: az óvodai jó gyakorlatok bemutatása, a vendégek itt tartózkodásának megszervezése szép feladat, de egyben nagy kihívás is az egész testületnek. Jó csapatépítő tréning – csak kicsit másképp!
Vecsernyés Józsefné projektmenedzser”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.