- hirdetés -

Ez alkalommal a zeneiskola növendékei közül az ütős hangszerek kedvelőit mutatjuk be vizsga közben.
Január 13-án vizsgáztak a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola ütős tanszakán tanuló diákok az Ifjúsági Házban. Tanáruk, Szász Julianna csupán heti egy alkalommal tud órát tartani a gyerekeknek, hiszen Békéscsabáról jár át, ahol szintén oktat.

Lelkes (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Lelkes növendékek vizsgáztak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ez az egy lehetőség is hétvégére, szombatra esik, de ez nem szegi kedvét a gyerekeknek, akik szinte sosem hiányoznak, és örömmel töltik idejüket a zeneiskolában. A tanárnő négy hónapja oktat városunkban, de az itt tanuló gyerekek közül mind már legalább két éve jár ide.
A vizsga ez alkalommal is a szülők és a vezetőség előtt zajlott. Itt lehetősége nyílt a növendékeknek arra, hogy a közönség előtt is megmutassák, mennyit fejlődtek az előző félév óta.
Szász Julianna elmondta, hogy a gyerekek nagy része majd valamilyen együttesben szeretne játszani, vagyis a könnyűzene áll hozzájuk közelebb, de van egy-két tanuló, aki gondolkozik a komolyzenei pályáról is. Ő megpróbálja mindkettővel megismertetni a növendékeket, akik aztán eldönthetik, mivel foglalkoznának legszívesebben a jövőben.
Íme egy részlet a vizsgából, aminek végén Kovács Balázs, a zeneiskola egykori tanulója mutatja meg, hová fejlődhetnek azok, akik rendszeresen és kitartóan járnak az órákra.
httpv://www.youtube.com/watch?v=RBdxyr_3c6A

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.