- hirdetés -

A kerámia tanszak fejlesztésére használják fel a pályázaton nyert összeget.
2009-ben pályázott az intézmény a Közoktatási Hivatalhoz, ahol az iskola eszközeinek fejlesztését lehetett megcélozni.
– Nagy öröm számunkra, hogy a megyében a legmagasabb összeget a mi iskolánk nyerte el.  Ezt az 1,5 millió forintot a képzőművészeti műhely raktározási gondjainak megoldására fogjuk fordítani. Egy konténert vásároltunk belőle – nyilatkozta az OrosCafé.hu-nak Riczánné Muzsik Ibolya, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

A most készülő konténer a diákok munkáinak ad majd helyet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A most készülő konténer a diákok munkáinak ad majd helyet
A Vörösmarty utcai épületben álló konténerház többe is került, mint 1,5 millió forint, viszont nagyon nagy szükség volt rá, mert eddig az elkészített alkotások megőrzése igen nagy nehézséget jelentett a vezetőségnek. Azonban a konténerben meg tudják oldani a kész kerámiák és az anyagok biztonságos tárolását. A hordozható építmény a tűzrendészeti, valamint a balesetvédelmi előírásoknak is tökéletesen megfelel. Így tehát megoldódik egy probléma, az intézmény archiválni tudja  a tanulók munkáit.
A konténer már áll, de a berendezésre még várni kell. A munkálatok folyamatosan zajlanak, az iskola egy olyan polcrendszert szeretne kialakítani, ami lehetővé teszi, hogy a diákalkotások évek múlva is bemutathatók legyenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.