- hirdetés -

Hivatalosan is megkezdődött az Eötvös iskola felújítása.
Bár már lassan 2 hete dolgoznak az Eötvös téri sportcsarnokban, hivatalosan január 15-én indult el a beruházás. Ekkor volt ugyanis az iskola aulájában a projektindítás, melyen képviselte magát az összes városi iskola, az intézmények vezetői és a tervezésben valamint a kivitelezésben résztvevő szakemberek. A projektindítón jelen volt Varga Zoltán önkormányzati miniszter is.
Elsőként Németh Béla polgármester szólt a megjelentekhez, aki kezdésként megköszönte Varga Zoltán miniszter azon segítségét, mellyel a pályázatot támogatta. Hangsúlyozta, hogy az Eötvös iskola a város utolsó nagy iskolája mely megújulhat, és megköszönte mindenki munkáját, akik részt vettek a sikeres pályázatban.
– Külön öröm számomra, hogy a közbeszerzésen egy orosházi cégnek sikerült a legkedvezőbb ajánlatot adnia, így helyiek újítják fel a teljes épületet, ezzel is munkát adva sok embernek. Ez pedig nem utolsó sorban némileg fellendíti a város gazdaságát – mondta Németh Béla.

Varga Zoltán és Németh Béla is fontosnak tartotta a felújítást (Fotó: Melega Krisztián)
Varga Zoltán és Németh Béla is fontosnak tartotta a felújítást (Fotó: Melega Krisztián)
Őt követte Varga Zoltán, aki beszédében úgy fogalmazott, hogy az elmúlt 50 év legnagyobb iskolafejlesztési programja indult Magyarországon, melyet az uniós csatlakozás tett lehetővé, és közel 80 milliárd forintot fordítottak erre a célra.
– Nagy szükség volt erre a több mint 500 millió forintra itt is, hisz bár a legfiatalabb iskolaépület az Eötvös, de mivel sok diák járt ide, így erősen lehasználódott. Ez igaz a város egyetlen sportcsarnokára is, hiszen a teljes teremsport élet itt zajlott az elmúlt években. Bölcs döntése volt az előző és a mostani testületnek, hogy ezt a beruházást megvalósította, nekünk pedig az volt a feladatunk, hogy támogassuk ezt – mondta a miniszter.
Végezetül Szederháti István ismertette a beruházás részleteit, majd a tagintézmény vezetője, Mucsi Ágnes fejezte ki örömét a felújítás okán. Az igazgató kiemelte, hogy minden tekintetben jobb munkakörülmények közé fognak visszaérkezni a következő tanév elején, mely érezhető lesz a szakmai munkában is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.