- hirdetés -

A sportcsarnokot már kiürítették, első körben a parkettát szedik fel. A csapatok a Táncsics csarnokba költöztek.
Hétfőn vette birtokba a munkaterületet a kivitelező. Az Iványi Építőmester Kft. építésvezetőjétől megtudtuk, hogy az Eötvös téri iskola felújítása a sportcsarnokban indult, először a parkettát szedik fel. A csarnok teljesen új burkolatot kap.
Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, Orosháza legfiatalabb iskoláját egy sikeres pályázatnak köszönhetően fejlesztik, 10 százalékos önrész mellett. A felújítás építészeti része nettó 300 millió forint.
Három fő szakaszra bontják a munkát. Április 10-éig a sportcsarnokot újítják fel, április 10-e és május 28-a között az iskola egy részét fejlesztik, ezt követően vehetik birtokba az egész munkaterületet.

A parketta felszedésével elkezdődött a felújítás (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A parketta felszedésével elkezdődött a felújítás (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Alapvetően épületgépészeti-hőtechnikai felújítás lesz. Többek közt új villamoshálózatot építenek ki, hőszigetelnek, akadálymentesítenek, és lesz egy lift is. A beruházás befejezési határideje augusztus 15-e.
Külön szervezést igényel a sportcsarnok felújítása alatt a sportegyesületek edzéseinek és mérkőzéseinek megtartása. Az összes klub ugyanis kénytelen a Táncsics gimnázium csarnokát használni, mely edzésre tökéletes, de például kézilabda bajnoki mérkőzések megtartására már kevésbé alkalmas, lévén hogy nincsen lelátója. Ám a sportklubok nem akarták vidékre vinni a meccseket, ezért inkább szoronganak majd a Táncsics csarnokban tavasztól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.