- hirdetés -

A rákóczitelepi iskola két diákja mutatkozik be. A választás nem véletlen. 

Tobak Myrtill

Tobak Myrtill (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
Tobak Myrtill (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

– A zeneiskolában tanulok szintetizátorozni, így fel is szoktam ezzel lépni. A német nyelv nagyon érdekel és szeretem is, ezért német mesemondó és levélíró versenyen is szerepeltem már. A legbüszkébb a Kaán Károly megyei biológiai versenyre vagyok, mert ott sikerült 7. helyezést elérnem.

Kissné Tarján Katalin igazgatónő a következőképp jellemezte a nyolcadikos diákot:

– Iskolánk kitűnő tanulója már első osztályos kora óta. Példás magatartású, kiemelkedő szorgalmú. Érdeklődése középpontjában a zene, a német nyelv és a természettudományok állnak. Több tanulmányi versenyen is jól teljesített. Iskolai rendezvényeink egyik főszereplője.

Farkas Eszter

Farkas Eszter
Farkas Eszter

– Sarkadon mesemondó versenyen vettem részt, ott nem értem el helyezést, de 2008-ban egy meseíró versenyen is voltam, ahol népmeséhez hasonló fordulatos mesét kellett írni. Itt 4. helyezést értem el. Szerepeltem már könyvtári vetélkedőn is, ott voltam már 1., 2. és 3. helyezett is. Szeretek táncolni is, a tavaszi táncgálán is felléptem. Az iskolai ünnepségeken is szerepelni szoktam, és a Darvas Házban a Pásztor esten is szerepeltem, ahol verseket és balladákat szavaltam.

Kissné Tarján Katalin tehetségesnek tartja az ötödik osztályos tanulót:
– Tanulmányi munkája kiemelkedő, magatartása példamutató. Érdeklődési köre főleg a magyar nyelv felé orientálódik. Több városi és területi versenyen részt vett: meseíró, mesemondó, könyvtári. Iskolánk hagyományőrző programjának aktív résztvevője, ünnepségeink egyik főszereplője. A tanulás mellett érdekli a zene és a tánc is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.