- hirdetés -

A Székács József gimnázium vezetősége három tanulót ajánlott figyelmünkbe. A diákok meséltek nekünk.

Mindegyikük másból ért el kiemelkedő eredményt. Versenyző típusok, és szorgalmuk juttatta el őket oda, ahol most vannak.

Kiss Péter

Kiss Péter
Kiss Péter

– Angol nyelvből megyei szóbeli versenyen indultam el, ahol négy alkalommal értem el első helyezést. Angolból megszereztem a felsőfokú nyelvvizsgát. Többször indultam biológia- és bibliaismereti versenyen is. Biológiából a városi fordulón második lettem, a hittanversenyen szintén második helyen végeztem.

– A Magyar Ökomenikus Segélyszolgálattal részt vettem egy ausztriai nyári táborban, melynek az volt a lényege, hogy a közel-keleti konfliktusról beszélgettünk. Voltak ott magyarok, osztrákok, izraeliek és palesztinok is. Ott új kultúrákat és embereket ismertem meg. Rájöttünk, hogy habár már helyen élünk, mégis ugyanúgy gondolkozunk. Tartottunk bemutatónapokat országainkról, megismertük más népek tipikus ételeit, szokásait is.

Balogh Roland

Balogh Roland
Balogh Roland

– Három és fél éve BMX-ezek. Az iskolában volt egyszer egy bemutató, amit Csepelényi Krisztián tartott, és ott tetszett meg ez a sport, mert ki tudod fejezni magad, és különböző trükköket tudsz tanulni magadtól, saját ízlés szerint. Ezen a bemutatón elhatároztam, hogy én ezt szeretném csinálni. Az alapokat Csepelényi Krisztiántól tanultam, hogy hová kell a súlypontot helyezni, a saját, egyedi trükköket aztán én csináltam.

– Országos első helyezett lettem a Harley cup-on, illetve nemzetközi versenyen negyedikként végeztem. Ezeken a megmérettetéseken kezdő kategóriában indultam. Ebben az évben fogok átlépni a haladó kategóriában, és most dolgozom ki a trükksorozatot rá. A nemzetközi versenyen az volt a jó, hogy megismerhettük más népek biciklizési szokásait, és gyakorlási módszereit. Itt egymásnak megmutattuk a trükköket, és tanultunk egymástól.

Ifjabb Zsiga Zsolt

Zsiga Zsolt
Zsiga Zsolt (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

– Tizenhárom éve karatézok. Orosházán, illetve Békés megyében édesapám indította el a kyokushin karatét. Állandóan a karatésokkal voltam az edzőteremben, már négy éves koromtól fogva, és így történt az, hogy én is karatézni kezdtem. Ötszörös magyar bajnok vagyok, diákolimpia országos döntőt nyertem, Hollandiában a Waterport Cup-t is megnyertem, és több nemzetközi kupán is győztem.

– Amire a legbüszkébb vagyok, hogy most nyáron volt egy övvizsgám, és így megszereztem a fekete öv első dan szintet, és ezzel én lettem Magyarország legfiatalabb feketeövese. Az egyik legemlékezetesebb meccsem néhány hete volt Budapesten, ahol az elődöntőben megütöttem a jobb kezem, ami nagyon megdagadt. Majdnem úgy volt, hogy nem indulhatok el a döntőn. Olyan kézzel kellett küzdenem, amivel szerintem más nem indult volna el, és sikerült megnyernem a versenyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.