- hirdetés -

A József Attila iskola két kiemelkedő tanulóját mutatjuk be önöknek.

Az igazgatónő, Víghné Pintér Lilla büszkén mesélt a két tehetséges diák eredményeiről:

Czvitkó Balázs

Balázsnál egészen kicsi korban megmutatkozott a mesékhez való mérhetetlen vonzódás. Az iskolába kerülve alkotó fantáziája a tanító néni segítségével szárnyakat kapott, és csodálatos alkotásokban teljesedett ki. Már másodikos korától folyamatosan részt vett meseíró pályázatokon. Szép sikert ért el az Óperencián túl elnevezésű sarkadi megyei meseíró versenyen, ahol kategóriájában megszerezte az első helyezést.

Legutóbb a Gyermekmédia Egyesület által kiírt meseíró pályázaton népmese jellegű kategóriában országos 3. helyezést ért el. A legnagyobb öröm számára, hogy az itt díjazott meséből rajzfilm fog készülni. Balázs a meseírás mellett szívesen és magával ragadó stílusban adja elő a saját, és a mások által írt meséket. Ezzel olyan értékeket közvetít, amellyel hallgatóinak örömet szerez és önmagát is gazdagítja.

Bereczki Ádám

A 4.c osztályos tanuló a Kalmár László országos matematika verseny országos fordulójának 4. helyezettje lett 2009-ben. Már egészen kicsi kora óta érdekli a kísérletezgetés és a felfedezés. A rejtvényfejtős és tudományos könyvek a kedvenc olvasmányai.

A versenyre való felkészüléskor Ádámnak számtalan feladatot kellett megoldania, a „trükkös” gondolkodásban jártasságot szereznie. Ebben segített az édesapja és nagyobb testvére is. Az országos versenyen a kérdések, feladatok értelmezése volt a legnehezebb, a számolás könnyen ment. Fizikus vagy kémikus szeretne lenni felnőtt korában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.