- hirdetés -

Csütörtök délután aláírták a kivitelezői szerződést, több száz millióból fejlesztenek. Megújul az Ifjúság úti óvoda is.

A január 4-ével kezdődő héten indul az Eötvös téri iskola felújítása. A Városházán Németh Béla polgármester és a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetője, Iványi István írták alá a kivitelezői szerződést csütörtök délután.

– Nagyon fontos a város életében, hogy elindul az iskola felújítása – hangsúlyozta Németh Béla. A városvezető elmondta, hogy Orosháza legfiatalabb iskoláját egy sikeres pályázatnak köszönhetően fejlesztik, 10 százalékos önrész mellett. A felújítás építészeti része nettó 300 millió forint. A polgármester kiemelte, külön öröm, hogy orosházi vállalkozó adta a legmegfelelőbb ajánlatot, így helyieknek tudnak munkát biztosítani.

A sportcsarnokkal kezdenek

– Január elején indul a munka a sportcsarnokkal – ezt már Iványi István hangsúlyozta. A kivitelező cég vezetője elmondta, hogy három fő szakaszra bontják a munkát. Április 10-éig a sportcsarnokot újítják fel, április 10-e és május 28-a között az iskola egy részét fejlesztik, ezt követően vehetik birtokba az egész munkaterületet. A beruházás befejezési határideje augusztus 15-e. Épületgépészeti-hőtechnikai felújítás lesz alapvetően. Többek közt új villamoshálózatot építenek ki, hőszigetelnek, akadálymentesítenek, lesz egy lift, és a sportcsarnok burkolatát is lecserélik.

A polgármester kiemelte, hogy a felújítás egy közös forgatókönyv alapján valósul meg. A kivitelező, az iskolavezetés és az érintett sportegyesületek egyeztetése után jött létre a „menetrend”. A csarnok felújítása idejére a meccseket a Táncsics csarnokban rendezik meg, a tanítás pedig május 28-ig tart ebben a tanévben az Eötvös téri iskolában.

Óvodai felújítás is lesz

Az Ifjúság úti óvodát is az orosházi cég újítja fel. A kivitelezői szerződést ugyancsak csütörtök délután írták alá a Városházán. Megtudtuk, hogy ez a munka a tervek szerint márciusban indul (amint az időjárás engedi), a határidő itt július. Az Ifjúság úti oviban is hasonló jellegű munkákat hajtanak végre (szigetelés, nyílászárócsere, akadálymentesítés), a beruházás összköltsége 19 millió forint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.