- hirdetés -

Informatikai és fejlesztő eszközökkel gyarapodott az iskola.

Orosháza Város Általános Iskolája 2008-ban bővült ki a kardoskúti tagintézménnyel, s ezzel a pályázati lehetőségek is megnyíltak az iskola előtt. Egy nyertes pályázat eredményeképp az oktatást nagymértékben segítő eszközökkel gazdagodott a tagintézmény felszereltsége.

A kardoskuti iskola (Fotó: Kecskeméti  Krisztina)
A kardoskúti iskola (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Tagintézménnyé válásunk egyik pozitív hozadéka, hogy olyan informatikai pályázati lehetőségek nyíltak meg előttünk, ami eddig nem volt. Ebből adódóan 2 millió forintért tudtunk beszerezni szükséges informatikai eszközöket, amit a gyerekek és a pedagógusok közösen használhatnak. Az interaktív tábla mellett vásároltunk LCD projektort és notebook-ot, és most már minden teremben van írásvetítő. A fém és elektronikai építő eszközöknek pedig a gyerekek körében van nagy sikere – tudtuk meg Verasztó Józseftől, a kardoskúti tagintézmény vezetőjétől.

– Kitűnően együtt működünk, mind Kardoskút önkormányzatával, mind a tagintézmény vezetésével. Ennek köszönhetően sikeresen pályáztunk tavasszal mintegy 2 millió forint értékben informatikai és fejlesztő eszközök vásárlására, kifejezetten a kardoskúti iskola számára. Az informatikai eszközök mellett különböző készségfejlesztő eszközöket és térképeket valamint írásvetítő vásznakat, fénymásolót is vásároltunk. Egy másik pályázaton 10,7 millió forintot nyertünk, ez az általános iskolák egészét érinti – nyilatkozta lapunknak Varga Endre közgazdász, az orosházi önkormányzat vezető tanácsosa. – A pályázatok lehetővé tették, hogy a legmodernebb, igen drága eszközöket szerezzük meg az iskolák számára, amiket saját erőből nem tudnánk megvenni.

Az LCD projektor például 290 ezer forintba került, a notebook pedig 220 ezerbe. Az ujjal érintős interaktív tábla ára 440 ezer, míg a fénymásoló ára 190 ezer forint volt. Az eszközök rendkívül hasznosnak bizonyulnak az oktatás során. A nyertes pályázat még inkább kaput nyit a világra, hiszen most már a kardoskúti gyermekek is használhatják a technika vívmányait tanulmányaik során. Idén egyébként a közoktatási normatívákat kiegészítő pályázatokon több mint 50 millió forintot nyert a város.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.