- hirdetés -

Nem fogadta el a Jobbik invitálását Fetser és Dancsó. A Jobbik ezt sérelmezte nyílt levelében.

A Jobbik helyi szervezete azért invitálta vitára Fetser János és Dancsó József országgyűlési képviselőket, mert úgy véli, hogy a társadalmi párbeszéd lehet az első lépés a morális és gazdasági válságból kivezető úton. A Jobbik arra kérte az érintett politikusokat, november 23-ig jelezzék, elfogadják a meghívást, vagy sem. Nos, sem Fetser János, sem Dancsó József nem fogadta el a felkérést. Ezt sérelmezte a Jobbik nyílt levelében.

Nyílt levél

„Nem vitáznak, sem egymással, sem velünk! Nem vitáznak, de vádolnak! Vádolnak mindazzal a torz magatartással, értékrenddel, bűnnel, melyet vad tivornyák közepette ők maguk nemzettek. Az elmúlt húsz év gyakorlata alapján, most vissza kellene vágni mindazon gyalázat számbavételével, amit elkövettek a haza és az itt élők rovására. De nem tesszük!

Nem tesszük, mert a Jobbik Orosházi Szervezetének mély meggyőződése, hogy csak a társadalmi párbeszéd, és csak a társadalmi kiegyezés az egyetlen kiút mindabból az erkölcsi, lelki, fizikai, anyagi nyomorból, melyet az elmúlt két évtized mért ránk. Nem tesszük azért sem, mert méltatlan lenne hozzánk. Nem tesszük, mert olyanná válnánk, mint ők!

Ezt nem akarjuk! Valamennyien itt éltünk és élünk. Mindenkinek el lehet, és el is kell gondolkodnia azon, hogy mindaz, ami volt és van, az szolgálja-e az Ő, a Családja, Szerettei, és a Haza érdekeit, vagy sem! Mindenki nézzen végig önmagán, otthonán, gyermekein, szerettein, nézzen be a kamrájába, a hűtőjébe, nézze meg, hogy a számláján mennyi a tartozás és mennyi a követelés! Azután, ezt vesse össze a két „demokrata” kamrájával, meg számlájával! Nem vitáznak, mert félnek! Félnek az igazságtól, az ország számonkérő tekintetétől.

A baj nem az, hogy velünk nem vitáznak, a baj ennél sokkal nagyobb! Meggyőződésünk, hogy jövőt építeni csak úgy lehet, ha van bátorságunk szembenézni mindazzal, amit magunk mögött hagytunk – a múltunkkal. Lehet-e vajon e nélkül jövőt ígérni, és jövőt építeni? Aligha!

A Jobbik nyitott könyv,

aki kíváncsi ránk ezt a könyvet bárhol, és bármikor megtalálja. Akik ebben a könyvben a szavakat, mondatokat alkotják, hisznek abban, hogy változtatni kell – radikálisan. Változtatni, mert nem lehet örökké kisemmizetten, megalázottan, megnyomorítottan emberként élni! Mi itt, szenvedélyesen hiszünk abban, hogy miénk is ez a Haza. Hiszünk abban, hogy tiszteletre méltó Őseink értünk is tették, amit tettek!

Ezért, hát nekünk is, és Önöknek is felelősségünk van abban, hogy mit hagyunk gyermekeinkre és unokáinkra! Hiszünk abban, hogy ezt a könyvet, és az abban foglaltakat soha többé nem lehet kitörölni nemzetünk történelméből, mint ahogy az elmúlt húsz évet sem. Azért dolgozunk, hogy Önökkel együtt tovább írjuk ezt a könyvet.”

Jobbik Orosházi Szervezete

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.