- hirdetés -

Szólóban, zenekarral. Szaxofonon és brácsán.

Az első félévi növendékhangversenyt november 18-án rendezték meg a Művészetek Házában. Itt végre megmutathatták a Liszt Ferenc alapfokú zeneiskola tanulói a rokonok és az érdeklődők előtt, hogy mit tanultak az eddigiek során.

A gyerekek, még a tíz éves kisfiú is úgy állt ki a színpadra, mint egy igazi művész, és úgy hajolt meg, mint aki 40 éve ezt gyakorolja, annyira jó kiállásuk volt a fellépőknek. A zenélés mellett itt ezt is megtanulják a gyerekek.

A szervezők gondoltak egyrészt a közönségre, másrészt a bemutatkozni kívánókra is, amikor kiötölték, hogy mindenki csak egy rövidke, körülbelül egy-másfél perces darabot adjon elő. Így az összes csemete végig tudta játszani a számára kiválasztott művet, és sok szülő ülhetett ott boldogan, hogy az ő gyermeke is megmutatkozhatott.

Végre! Ezt én is ismerem!

Az előadott darabok nem a legismertebb klasszikusok voltak, így például de Falla Lidércdalát, vagy Grieg Koboldját is hallhattuk. A közönségen érezhető volt, hogy nem ezek fogják meg őket a leginkább. Nem az előadásmód miatt, mert Hadabás Fanni nagyszerűen zongorázott, hanem a stílus miatt.

A nézők arcán óriási felüdülés látszódott, mikor a Tücsök zenekar elkezdte Brahms V. Magyar táncát, mert ezt végre mindenki ismerte. Természetesen a szép játékot is nagyon díjazták, hiszen Hadabás Gergely sem egy ismert darabot mutatott be gordonkán, de ő volt a pontosságot tekintve az est fénypontja, és ezt érezhette is a kétszeres visszatapsolás után.

A kicsiknek van még mit tanulni, de ez pont egy ideális hely a fellépés gyakorlására, hiszen akik itt nézőként megjelentek, azok mind szeretettel tekintettek a fiatal művészekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.