- hirdetés -

A rengeteg gyerek vidámságot hozott a II. Bababörzére.

Amíg a gyerekek szórakoztak, addig a szekrény mélyén lapuló kinőtt vagy megunt ruhákat, játékokat, könyveket válthatták forintokra a szülők abababörze és családi napon.

– A rendezvény ötlete saját bőrön érezhető ötlet volt. A kislányommal egy esős, őszi napon nekiindultunk a városnak és nem találtunk egyetlen lehetőséget sem, ahol kikapcsolódhattunk volna egy kicsit. Így kigondoltunk egy olyan programot, mely a szülők számára pénztárcakímélő, ahol mindenki jól érzi magát és mosolyog- mesélt a kezdetekről az OrosCafé.hu-nak Kallóné Kárpáti Mónika, a program egyik szervezője.

Először tavasszal rendezték meg a programot, melyre olyan sokan ellátogattak, hogy a másodiknak egy nagyobb helyszínt kellett keresni. Így esett a választás az Eötvös sportcsarnokra. Már délelőtt megtelt a csarnok gyerekzsivajjal és börzéző anyukákkal. Programok sokasága biztosította a hasznos és kellemes kikapcsolódást.

Csokiszökőkútból csobogó finomság

Változatos lehetőségek közül választhattak a kicsik és nagyok. Volt óriási mászó-, csúszda- és ugrálóvár, arcfestés, lufibűvész, képességfejlesztő és adventi játszóház, zenés-táncos műsorok, sportbemutatók. Egy óriási csokiszökőkút is színesítette, vagy még inkább édesítette a rendezvényt. Az ügyesség is terítékre került ezen a napon, méghozzá egy különleges járgány, a bobocar segítségével. A hangulatot délután még tovább fokozta Hevesi Imre és a La Bomba zenekar fergeteges gyerekműsora. A szórakozás mellett az egészségmegőrzés is fontos szerepet kapott.

Az ugrálóvárban játszani igazán jó (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az ugrálóvárban játszani igazán jó (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Azt gondoltuk, amíg a gyerekek játszanak, addig a szülőket is be tudjuk vonni az események sodrásába. Ingyenes szűréseket szerveztünk, a felmerülő kérdésekre pedig orvostól kaphattak választ – mondta el Kárpáti Tímea a rendezvény másik szervezője.

Csííz…

Nagyon sok szülő nevezte be gyermekét a szépségversenyre. Az apróságokról stúdióminőségben készültek a fotók, majd három kategóriában, a leadott szavazatok alapján döntött a zsűri a legszebbekről, akiket ajándékokkal díjaztak.

A családi napon a szekrény mélyén lapuló kinőtt, vagy megunt ruhákat, játékokat, könyveket is forintokra válthatták a szülők. Ez alkalommal kétszer annyian árulták portékáikat, mint tavasszal. A bababörze egy országos kezdeményezés, az ötletet innen merítették a szervezők. Orosházán most kezd elterjedőben lenni.

Vidámság, jókedv

jellemezte mindvégig a rendezvényt, amely mögött több hónap szervezőmunka áll.

– Voltak felemelő és átgondolandó pillanatok, de megérte, mert amikor a gyerekekre néztünk és azt láttuk, hogy boldogok és vidámak, akkor magunk mögött hagytuk a fáradságos pillanatokat. Nagyon szeretnénk, ha lenne folytatás, bár ehhez sok támogatásra, segítségre van szükségünk a város és vállalkozók részéről, nélkülük nehéz lenne megrendezni egy ilyen volumenű rendezvényt, mert olykor valljuk be azért a lelkesedés nem elég – fejtette ki véleményét Kallóné Kárpáti Mónika.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.