- hirdetés -

Megerősítették az OrosCafé.hu értesülését, emellett ismét vitára hívják Dancsót és Fetsert.

– Jámbor Nándor az orosházi Jobbik alelnöke indul a párt színeiben az országgyűlési képviselői választáson jövőre – jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Patakfalvi János a helyi Jobbik alelnöke, megerősítve ezzel az OrosCafé.hu korábbi értesüléseit.

Jámbor jelölése teljes egyetértésben történt.

– A 6-os számú választókerületbe tartozó Jobbik alapszervezetek egyhangúlag bizalmat szavaztak, így elvállalhattam az országgyűlési képviselői jelöltséget. A jelölté válás egy hosszabb folyamat volt. A megyei választmány előtt tartott beszámolóm után felterjesztették jelöltségemet az országos választmány elé, ahol szintén egyetértettek a személyemmel – összegezte Jámbor Nándor.

Jelölt bemutatón Patakfalvi János és Jámbor Nándor (Fotó: Melega Krisztián)
Jelölt bemutatón Patakfalvi János és Jámbor Nándor (Fotó: Melega Krisztián)

Jámbor nagyon fontosnak tartja a hitelességet, valamint azt, hogy a személyes érdek nem kerülhet a közösség érdekei elé. Hisz abban is, hogy összefogással, helyes tettekkel van jövője az országnak.

Az országgyűlési képviselőjelölt a politikai szerepvállalással kapcsolatban kiemelte, a Jobbik a nemzet értékeinek, érdekeinek képviseletét tűzte ki célul. Jámbor úgy véli, a Parlamentbe jutásával a Jobbik hozzá tud járulni az ország fejlődéséhez, meg tudja állítani az utóbbi 20 év hanyatlását. A szépészeti beavatkozások helyett a gyökeres változások híve a párt mondván, a jelenlegi helyzet tarthatatlan, a rendszer megbukott.

Az orosházi születésű Jámbor Nándor vállalkozóként dolgozik a városban. Nős, két gyermek édesapja. 2003 óta tagja a Jobbiknak. Mint fogalmazott egy az orosháziak közül, akiknek jól ismeri mindennapi gondjait.

Patakfalvi János elnöktől megtudtuk a Jobbik helyi programját az év elején, az országos program után adják ki. Az országos program még titkos, ugyanis a párttagok szerint az évek óta megfogalmazott célkitűzéseiket – melyek miatt a radikalizmus bélyegét sütötték rájuk – mostanában a Fidesz, sőt az MSZP hangoztatja. Példaként az adósságkezelést, a korrupció felszámolását, a közbiztonság kérdését említették.

Meghívó – vitázna a Jobbik

A párt korábban vitára invitálta Fetser János és Dancsó József országgyűlési képviselőket, akik azonban nem fogadták el a meghívást. A Jobbik azonban úgy véli, a morális és gazdasági válságból kivezető út első lépése a társadalmi párbeszéd, ezért ismételten arra kérik a képviselőket, külön-külön, de vitázzanak.

Töltse le és olvassa el az orosházi Jobbik nyilatkozatát és indoklását, miért is akarják vitára hívni a képviselőket. (.pdf, 34 kb)

– Arra kérjük a felelős vezetőket, hogy fordítsanak időt egy értelmes, az elmúlt 20 évről szóló, nyilvános és konstruktív vitára. Választott képviselőként a város, a megye vezetésére kaptak felhatalmazást. Őszintén reméljük, hogy nem fognak valami álságos politikai kibúvót keresni, hiszen mi is része vagyunk annak a közösségnek, amelyet képviselnek a Parlamentben. Ha visszautasítják a meghívást, akkor nem demokraták – fogalmazott Rácz József kampányfőnök.

A Jobbik arra kéri az érintett politikusokat, november 23-ig jelezzék, elfogadják a meghívást, vagy sem. A nyilvános vitát november 27-e és december 5-e között tartanák meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.