- hirdetés -

Ha a belvárosban jár, nézzen szét a Márton napi forgatagban. (x)

November 14-én a Kossuth utcán, az Árpád-kertben és a művelődési házban egész napos, ingyenes libaságok, délután szórakoztató műsorok várják a kikapcsolódni vágyókat.

Miből válogathatunk?

A Hagyományőrző játszótéren fa körhintát, diótörőt, hordólovaglást, gólyalábakat, lengőtekét, patkódobást, csirkepofozót és még sok érdekességet próbálhatnak ki a kicsik és a nagyok.

Felállítanak egy jurtát és berendeznek egy sütödét, ahol a kenyér útját a kalásztól az asztalig ismerhetjük meg. Emellett lehet majd kukoricát fosztani, morzsolni. A lemorzsolt kukoricával pedig etethetjük a libákat.

Helyet találtak a népi játszóháznak is, ahol csuhé- és csutka baba készítés, csutkavár építés, terméskép készítés várja az érdeklődőket.

Az evés-ivás sem maradhat ki a napból: lehetőség lesz lúdgége tészta-készítésre hagyományos eszközökkel. Mindezek után pedig libasült, tepertő és sok más finomság vásárolható, így akár meg is lehet ebédelni, vacsorázni a helyszínen.

A vetélkedő 14 órakor indul a GaLiba csata néven, ahol a 6×4 m-es társasjátékban a bábuk maguk a játékosok lesznek (jelentkezés a helyszínen)

Jöjjenek a Döbrögi hasonmások (Fotó: Melega Krisztián)
Jöjjenek a Döbrögi hasonmások (Fotó: Melega Krisztián)

Ludas Matyi természetesen elmaradhatatlan egy ilyen napról. De most nem ő lesz a főszereplő, hanem esküdt ellensége, Döbrögi uraság. 16.30 órakor indul a Döbrögi találkozó, azaz a jelmezverseny. Öltözzön be Döbröginek minél élethűbben – az sem baj, ha úgy is viselkedik, mint a nagyúr, hitelesebb lesz – és megnyerheti a fődíjat, egy élő ludat.  (jelentkezés a helyszínen)

A sötét beálltával sincs vége a napnak. 18 órakor elindul a lampionos felvonulás, melyhez a nap folyamán a helyszínen készíthető lampion. Viszont ha nem akar ezzel időt tölteni, akkor hozzon a család otthonról lampiont, azzal is beállhat a sorba.

Zene és humor a színházteremben

Nem csak az Árpád-kertben lesz program, a színházteremben is zajlik az élet délután.

15.30 órától a Zabszalma együttes interaktív zenés gyermekműsorára érdemes beülni a kicsikkel.

Ha a srácok már kimulatták magukat, jöjjenek a nagyobbak is nevetni, hiszen a gyerekműsor után lép színpadra a stand up comedy egyik sztárja, Aranyosi Péter.

A lampionos felvonulás után pedig Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar élő koncertjére várják a retro zene kedvelőit .

A délutáni műsorokra napijegy elővételben:
felnőtt: 500.- Ft, diák: 300.-Ft, a helyszínen: felnőtt: 700.- Ft, diák: 500.- Ft.
Információ, jegyelővétel: Petőfi Művelődési Központ, Kossuth u. 1. Tel: 68/411-048

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.