- hirdetés -

A József Attila Székhelyintézményből, Gulyás Katalin projekt koordinátortól érkezett a beszámoló.

Iskolánkban, az EU által támogatott Comenius iskolai együttműködés már ötéves múltra tekint vissza. Októberben vett részt iskolánk hatfős küldöttsége a spanyol partneriskola szervezésében megtartott találkozón, melyen jelen voltak a lengyel és a francia tanárok is. Az iskolalátogatás alkalmával egy nagyon kreatív, sok gyerekmunkától díszített iskola tárult a látogatók elé.

Ötletes jelmezek, vidám fesztivál
Ötletes jelmezek, vidám fesztivál

Megtekintettük a Comenius projekt kiállítását, valamint láthattuk a spanyol gyerekek munkáit, melyek a vízről, a vízről szóló fotópályázatról és a Föld védelméről szóltak. A projektmegbeszélés során az iskolák bemutatták az elkészült projekttermékeket a víz és a szelektív hulladékgyűjtés témakörben.

A víz színei

Láthattunk DVD filmet a francia tengerpart tisztításáról, képes albumot a francia gyerekek hulladék feldolgozó üzemben tett látogatásáról és a lengyel gyerekek papírgyűjtési akciójáról. Átadtuk a rajzpályázat rajzait, a víz színeiről készített posztert, így már minden nemzet elkészítheti „A víz európai színei” közös posztert. Nagyon hasznosak az ilyen megbeszélések, hiszen sokat tanulunk egymástól.

Iskolai fesztivál keretében, a gyerekek ötletes jelmezben felvonultak, katalán táncokat adtak elő, valamint „tornyot” építettek úgy, hogy egymás vállára álltak. A kerületi polgármesternő fogadta a külföldi tanárokat. A kiutazó pedagógusok megcsodálták Barcelona nevezetességeit. Különösen, Gaudi építész épületei keltették fel az érdeklődést. Örömmel teli pillanat volt a tengerparti séta is.

A legközelebbi találkozót a lengyel iskola szervezi 2010. májusában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.