- hirdetés -

Felhívtuk a megszólított politikusokat.

A Jobbik csütörtökön délelőtt közreadott sajtóközleménye arra szólítja fel Dancsó Józsefet (Fidesz) és Fetser Jánost (MSZP), hogy lakossági fórumon vitázzanak egymással, melyet a Jobbik segít megszervezni.

Kíváncsiak voltunk, miként reagál erre a két országgyűlési képviselő, így felhívtuk őket telefonon.

Elsőként Dancsó József alpolgármestert értük el, aki a beolvasott sajtóközleményre így reagált.
– Nem kívánok olyan képviselővel közös fórumot tartani, aki furkósbottal fenyegeti az orosháziakat – utalt Fetser Jánosra, majd így folytatta:
– Minden értelmes párbeszédre továbbra is nyitott vagyok, ám érdemi dolgokról szeretek egyeztetni, nem pedig kampány témákkal foglalkozni akkor, mikor még nincs is kampány. Főleg nem látom értelmét olyan témának, amely lejáratásról és a másik fél emberi mivoltának megkérdőjelezéséről szól. Egyébként az utóbbi időben sokan sok mindenre szólítottak már fel, ezzel tele van a padlás. Ebbe az utcába nem vagyok hajlandó besétálni, bármennyire is ezt szeretnék politikai ellenfeleim – hangoztatta Dancsó.

Ezután telefonvégre kaptuk Fetser János egyéni parlamenti képviselőt is, aki több dolgot is hozzá kívánt fűzni.
– Hajlandó vagyok kiállni bárkivel, a város érdekében végzett minden munkát és minden tevékenységet felvállalok, hogy jobban menjenek a dolgok, mint most. A politikából azért kívánok kivonulni, mert a stílussal és a célokkal nem értek egyet. Ha konkrét dolgokkal keresnek meg, szívesen segítek, de a politikai adok-kapokba nem megyek bele. Dancsó József egyébként nem vitatkozott velem, mint ahogy az a Jobbik közleményében állt, hanem a furkósbotra hegyezte ki sajtótájékoztatóját. Ez lehet a politikai humor kategóriája is, de szerintem nem az. Köztünk nincs politikai vita, mi kritizáljuk az orosházi többségi vezetést, ám hogy kinek van igaza, azt a választók eldöntik 2010 őszén. Egyébiránt pedig szívesen látnám az orosházi Jobbik értékelőjét, ahol az elmúlt 3 év helyi városi dolgairól nyilvánítanak véleményt. Érdekes, hogy eddig ilyen nem volt – zárta mondandóját Fetser.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.