- hirdetés -

A felújított peronok, fedett buszvárók jó benyomást keltenek az ideérkezőkben.

A szalagot október 16-án délután vágták át, mely előtt az ünnepi beszédet az eredeti tervek szerint Varga Zoltán önkormányzati miniszter tartotta volna, de a magyar válogatott Costa Rica elleni egyiptomi U20-as világbajnoki mérkőzése miatt nem tudott részt venni az átadáson.

Leveléből azonban megtudhattuk a helyi eseményhez kötődő gondolatait, mely szerint ez az új pályaudvar többek között azért is fontos az itt élőknek, mert a városunkon átutazók képet alkothatnak az orosházi emberekről és magáról Orosházáról is. A miniszter üzenetében hangsúlyozta, hogy a buszpályaudvar épülete, a peronok, az új parkolók igazán szépek lettek, de még nem lehetünk egészen elégedettek, hiszen az akadálymentesítés körét bővíteni kell, amihez azonban újabb pályázat elnyerésére van szükség.

Németh Béla és Szarvas Péter átvágja a szalagot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Németh Béla és Szarvas Péter átvágja a szalagot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A levél felolvasását Németh Béla polgármester beszéde folytatta, aki elmondta: a városvezetés célja nem a látványberuházások számának növelése, hanem az emberek komfortérzetének kialakítása, illetve javítása.
– Ez az új pályaudvar nemcsak Orosházáért, ezen város lakóiért újult meg, hanem az átutazókért is, mondhatni, a Dél-alföldi közlekedők egészéért. Így a helyieken kívül a kistérség és az Orosházán át buszozók is gazdagodtak ezzel a felújítással és az új létesítményekkel – mondta a városvezető.

A felszólalás végén, az ünnepi átadás záróakkordjaként Németh Béla polgármester Szarvas Péterrel, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatójával együtt átvágta a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták a megújult pályaudvart az utazóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.