- hirdetés -

Kedden 115. születésnapját ünnepelte a József Attila iskola. Az ünnepi hangulatnak az eső sem szabott gátat.

Hívatlanul érkezett a József Attila iskola szülinapi bulijára az eső, így az udvarra tervezett programok beszorultak az iskolába. Csakhogy a pedagógusnak semmi nem lehet akadály, ha a nebulók érdekében kitűzött célokat el szeretné érni. Ezért a tanítás nélküli iskolanapon a gyerekek nem bánták, hogy a tantermekben és a folyosókon ünnepelték a 115 évessé vált iskolát.

– 1894. október 13-án adták át az iskolát, ezt a jeles évfordulót minden évben megünnepeljük, így ma is. Megkoszorúztuk iskolánk névadójának, József Attilának a szobrát, valamint a Kossuth díjas Darvas József emléktábláját is, majd számos programot kínáltunk a gyerekeknek –  tudtuk meg Víghné Pintér Lilla igazgatótól.

Ünnepi hangulatban (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
Ünnepi hangulatban (klikk a képre)
Fotók: Melega Krisztián

A folyósokon nyüzsgő gyerekek valóban számos érdekesség közül választhattak. A rajzversenyen szebbnél-szebb alkotások születtek az iskoláról.

A tantermekben szerencsekerék, üvegfestés, kézműves foglalkozások, iskola totó és (angol tagozatos iskolaként) angol nyelvi versenyek várták a gyerekeket. A tornateremben ügyességi versenyek voltak és sokan érdeklődtek a különböző bemutatók (aerobic, karate) iránt.

A földszinti folyosón kézműves vásárosok kínálták portékáikat: a rongybabától a gyöngynyakláncig számos szépséget szerezhettek be a gyerekek. Természetesen az édesség sem hiányozhatott, mégiscsak születésnapról van szó.

Gyökerek és szárnyak

Az ünnepi kavalkádban három gyermeket kérdeztünk arról, szereti-e a József Attila iskolát.
– Nagyon szeretek ide járni, mert jó az iskola, az osztály és a tanárok is – sorolta a kézműves foglalkozáson Nagy Róbert.
– Jó barátok vannak itt, ezért szeretem ezt az iskolát – mondta Molnár Vivien, akivel a rajzversenyen találkoztunk.
– Azért szeretek ide járni, mert tetszik az iskola és a tanárok is nagyon szimpatikusak – tudtuk meg Hajdú Viktortól.

Noha október 13-a az iskola születésnapja, mégis minden mozzanat a gyerekekről szólt. Ahogyan az év többi napja is.

– A gyermekeinknek gyökeret és szárnyat adhatunk. Szárnyat, hogy szárnyalhassanak az intelligencia, a tudás és műveltség felé. Gyökeret, ami táplálja, megtartja őket – hangsúlyozta az igazgató.

A hasznos útravaló az iskola és a pedagógusok ajándéka a tanítványoknak. Az iskolának – és a tanároknak – pedig mi sem lehetett nagyobb ajándék, mint a vidám gyereksereg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.