- hirdetés -

Az Idősek Napját ünnepelték pénteken, a Töhötöm utcában, a nyugdíjasházban.

A több mint száz ünnepeltnek a Három Grácia muzsikált, és tette egyre oldottabbá a hangulatot. A három csöpp hegedűs lány a művészeti iskola tehetséges növendéke, akik a jó darabválasztás révén igazán azokhoz „szóltak”, akikért ez a nap létrejött. Az ismert dallamokat dúdolták a nézők, és könnyezve tapsolták meg a produkciót.

Másfél évtized

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete ezen a napon ünnepelte 15 éves fennállását is, amely évforduló jelentőségét, és az időseknek ebben az ügyben vállalt nagy munkáját méltatta dr. Násztor Sándor egyesületi elnök. Az alkalomra egy kiadvány is megjelent, amely végig kíséri a másfél évtizedet, helyenként nem kímélve sem a jobb, sem a baloldali városvezetéseket az említett időszakból. A legidősebb, egyben alapító tag Konczos Józsefnét virággal üdvözölték, meghívottként számos társszervezet vezetője és tagjai is jelen voltak.

Töltse le és olvassa el a Násztor Sándor által jegyzett nyugdíjas évfordulóra készített kiadványt (.pdf 2,5 MB)

Nem nőtt a város adósságállománya

Mindannyiukat köszöntötte dr. Dancsó József alpolgármester is, aki az ünnephez kötődőeken kívül szólt a városvezetés munkájáról, terveiről. Az egészségügy, a szociális szféra és az oktatás gondjairól beszélt, és kijelentette: ezek a területek nem képezik alku tárgyát, ezeknek működniük kell, bármennyire is nehezednek a gazdasági körülmények.

A múlt tisztelete mellett a biztos jövőkép fontosságára hívta fel a figyelmet, említette a civil szféra munkáját, benne az idősekkel való törődést is.

Hallhattuk, mint örömhírt, hogy a közcélú munkások révén a nyugdíjasház festési-szigetelési gondjai is enyhültek, és ígéret hangzott el arra nézve, hogy a korszerűtlen kazánt is sikerül majd kicserélni (utóbbi, mint kérés, már többször, több fórumon elhangzott az egyesület elnökétől).

A beszédek után egy kis itóka, szendvics és zenés időzés töltötte ki a nyugdíjasok napját, a talp alá valót Kasza Béla és zenekara szolgáltatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.