- hirdetés -

Orosháza életében még nem volt ilyen méretű közigazgatási konferencia – 142-en vettek részt.

Mint arról már beszámoltunk, az október 2-a és 4-e között Okmányirodai Szakmai Napokat tartottak Gyopárosfürdőn.

A rendezvényt a Dunaharaszti és az Orosházi Okmányiroda hívta életre azzal a céllal, hogy az okmányirodák működését érintő változásokat eljuttassák az érintettekhez.

dr. Kovács Győző elégedett az eredménnyel
dr. Kovács Győző elégedett a szakmai napok eredményével

– Többek között az volt a célunk a konferenciával, hogy az egységes jogértelmezést és jogalkalmazást megteremtsék az ország minden okmányirodájában – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Tomcsenkó József , a Dunaharaszti Okmányiroda vezetője. – Az előadásainkat a központi hivatal főosztályvezetői, osztályvezetői, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium főosztályvezetői, osztályvezetői, az Önkormányzati Minisztérium főosztályvezetői tartották. Száznegyvenkét résztvevője volt ennek a gyopárosi hétvégének, főként a Dél-alföldi régió okmányirodáiból. A szekcióüléseken tényleges konzultációkra is sor került, s így olyan eseteket is megbeszéltek a hallgatók egymás között, amelyek segíthetnek más irodákban is hasonló körülmények kezelésében.

A hétvége eseményeit dr. Kovács Győző az Orosházi Okmányiroda vezetője így értékelte:
– Nagyon hasznos előadásokat hallhatunk mindhárom napon, ami nagyban segíti majd a közeljövőben városunk okmányirodájának gördülékenyebb működését is. Egyben megerősített bennünket abban, hogy eddig is megfelelően használtuk és értelmeztük a megváltozott jogszabályokat.

Miniszteri köszöntő, alpolgármesteri zárás

Vasárnap reggel az esemény társfővédnöke Varga Zoltán önkormányzati miniszter is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta,úgy gondolja, hogy az okmányirodák mostanában kissé mostohábban kezeltek, mint az államigazgatás más szervezetei.

A konferencia zárásán részt vett Dancsó József alpolgármester, aki záróbeszédében utalt arra, hogy a magyar államigazgatás a széthullás szélén áll. Összehasonlította az egy ügyirat elintézésének finanszírozására biztosított 2008-as és a 2010-re tervezett költségeket, amiből kiderült, hogy az összeg két év alatt a felére csökkent. Majd megköszönte a szervezőknek, hogy városunkat választották és reményét fejezte ki, hogy magánemberként is visszatérnek a résztvevők városunkba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.