- hirdetés -

Szombaton összegyűlt a falu apraja-nagyja a rákóczitelepi sportpályán. Egy percig sem unatkoztak.

A mindennapok szürkeségének megtörésére szánta el magát az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány. Ezért rendeznek  már három éve az ősz tájékán falunapot Rákóczitelepen.  Kissné Tarján Katalin iskolaigazgató és Dancsó József alpolgármester köszöntő szavait követően elismerést nyújtottak át. A „Rákóczitelepért” címet azok kapják, akik sokat tettek a közösségért és a településrész fejlődéséért.

Idén, az iskola fennállásának 80. évfordulójához kapcsolódóan posztumusz díjjal köszönték meg Torda Lajos tanító munkáját, aki nyugdíjazásáig a gyopárhalmi iskolában tanított. A tanító egész életében azon fáradozott, hogy ismereteit, tapasztalatait maradéktalanul átadja tanítványainak és kollégáinak. Az elismerést lánya, Tokodics Józsefné Torda Ilona vette át.

Barátok, buli és pörkölt

Az egész estig tartó program sok szórakozási lehetőséget kínált kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az apák együtt focizhattak fiaikkal. A táncoslábúak kedvükre bemutathatták produkciójukat, a családok versenghettek, tét nélkül, játékosan. Közben már terjengett a levegőben a finom pörkölt illat, vagy éppen a füstszag, ha éppen kicsit nagyobbra sikeredett a bogrács alatt a tűz.

A kicsik is élvezték a közösséget (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A kicsik is élvezték a közösséget (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A házi pálinkák is versenghettek ezen a napon, a különböző „gyümölcsnedűk” bizony jókedvet okoztak ivójuknak. A gyerekek ingyenes ugrálóvárban, játszóházban múlathatták az időt. Este koncert és vacsora várta a rákóczitelepieket. A látottak is azt bizonyították, hogy mindenki jól érezte magát, és elmondhatta: Falunap, én így szeretlek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.