- hirdetés -

A sokak által ismert Egészség Hídja összefogás térségünkbe is elérkezett, a gyopárosi tó kis hídja váltott rózsaszínre.

A fővárosban október 4-én tartanak nagyszabású rendezvényt Egészség Hídja néven a mellrák elleni kampány részeként, Orosházán Gyopárosfürdőn a tó kis hídja öltözött rózsaszínbe, és juttatta át a rajta átsétálókat a túlpartra. Ez a túlpart pedig sok mindent jelképezhet. Egyeseknek a gyógyulást, másoknak szemléletbeli változást, hogy megelőzze a kórt, amely nem válogat.

A szervezőket (Nők az Orosházi Kistérségért Egyesület) is meglepte, milyen sokan hallották meg hívó szavukat, hiszen mintegy százan vettek részt az első alkalommal meghirdetett egészségsétán, csatlakozva ezzel az egészséges életmódra, a mellrák elleni küzdelemre való felhíváshoz.

A fiataloknál cél a megelőzés (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A fiataloknál cél a megelőzés (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Gyivicsánné dr. Szenczi Irén, a szervezet elnöke a jelenlévőkhöz szólva kiemelte: ha a családanyák nem szakítanak magukra egy kis időt, az ő hiányuk tönkretehet egy egész családot. A rendszeres önvizsgálat hozzásegíthet ahhoz, hogy a rákot korai szakaszában felismerjék, és így jó eséllyel meg is gyógyuljanak.
– Egy ilyen séta, egy beszélgetés az ismerősökkel, barátokkal hozzásegít ahhoz, hogy terheinktől megszabaduljunk, megosszuk gondjainkat, és máris tettünk az egészségünkért. Ha pedig már megvan a baj, segítséget, és biztatást kaphatunk a sorstársaktól – hangsúlyozta Gyivicsánné.

A séta, a nemes célokhoz csatlakozó napsütésben, a Hotel Corvus Aqua mellől indult, sokan rózsaszín pólókban, kiegészítőkben is bővítették a rózsaszín lufik mosolygását. Találkoztunk Kecskemétről érkezett hölgyekkel, akik közül az egyik maga is gyógyultként vett részt a rendezvényen, hogy jelenlétével is biztassa a betegeket, és odafigyelésre sarkalljon mindannyiunkat. Bár a kór elsősorban az 50 év körülieknél és az annál idősebbeknél jelentkezik gyakran, a korábbi évek életmódja meghatározza, hogy áldozatai leszünk-e a ráknak. Sőt, a fiatalabbak sincsenek biztonságban, holnap bárkiről kiderülhet, hogy érintett.

Évente hazánkban 7500 új beteg van, a korai felismerés 90%-os gyógyulást jelent. Ezért fontos a korai felismerés, és a szűréseken való megjelenés. A figyelemfelhívás mellé rendszeresen csatlakoznak cégek, találkozhatunk olyan termékekkel a boltokban, amelyek árából ilyen célokra is fordítanak, érdemes figyelmesen vásárolni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.