- hirdetés -

Az augusztusban elárverezett ingatlant Orosháza város vette meg, a tulajdonjogot tegnap jegyezte be a földhivatal.

Az ingatlan árverése még augusztusban volt, ahol a város egyetlen licitálóként 155 millió forintért vette meg a szálló épületét. Az előző tulajdonos először vitatta az árverés érvényességét, később azonban visszalépett a pertől, így a város elkezdhet tervezni.
– Az épületben lévő 97 m2-es magántulajdonnal kapcsolatban megindultak a tárgyalások, és elkezdtük előkészíteni a főtér felújítására vonatkozó pályázatunkat, mely a szeptember 25-i testületi ülés anyagában is szerepel – nyilatkozta Németh Béla polgármester.

Ezzel úgy tűnik, lezárult az Alföld szálló hosszú évek óta tartó ügyének egy része. Azonban jelenleg azt még nem tudni, hogy mi lesz az épület sorsa. A városvezetés jelenlegi tervei szerint lebontják és helyére park és főtér kerül. Információink szerint a bontás közel 250 millió forintba kerül, ám egy esetleges felújítás ennek az összegnek a sokszorosát emésztené fel, nem is beszélve arról, hogy a szakemberek szerint nem is éri meg. Másik kérdés a felújításnál, hogy ki fizetné a több százmilliós számlát és mire lehetne egyáltalán ésszerűen és gazdaságosan hasznosítani az épületet?

A holnapi testületi ülésen egyébként téma lesz a szálló sorsa, hiszen a képviselők elé kerül az Integrált Városközpont Fejlesztési pályázat terve. Az ülést péntek reggel 9 órától élőben közvetítjük az OrosCafé.hu lapjain.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.