- hirdetés -

A belvárosi egészségnapon sorszámot kellett osztani a rengeteg érdeklődőnek.

Az érdeklődés szinte fölé nőtt a lehetőségeknek a Jótékonysági Nőegylet Egyesület legutóbbi egészségnapján: türelem és sorszám kellett ahhoz, hogy sorra jussanak a szűrések iránt érdeklődők, szombaton a művelődési házban.

Az extrém sportnappal párhuzamosan, mondhatni extrém sokan használták ki a lehetőséget az ingyenes vizsgálatokra, köztük azt az új programot is, amely hosszú évekre előrevetíti a vizsgált személy jelenlegi adatai alapján az életkilátásait. Az az újszerű ebben az eljárásban, hogy a beteg szemléletes képet kap arról: ha csökkenti rizikófaktorait, jobbak lesznek az esélyei arra, hogy elkerülje, mondjuk 60 éves korában, a szív- és érrendszeri megbetegedést.
„Kijelenthetjük, hogy valóban az érintettek hallották meg a hívó szót. A vizsgált személyek eredményei zömében rosszak voltak, egy pár fiatal mintaszerű adatai mellett” – állapítja meg dr. Herczegfalvi Lászlóné szakgyógyszerész.

A megjelenteknek mindössze 10%-a (!) volt férfi, és olyan család is megjelent (nagymama, lánya, unokája), ahol a legfiatalabb születése óta nem vett részt szűrésen az édesanya. A fiatalok jó helynek tartották az egészségnapot arra, hogy nem orvoshoz kell fordulni a túlsúlyukkal (egyelőre) ahhoz, hogy képet kapjanak egészségi állapotukról.

Legközelebb szeptember 19-én Rákóczitelepen, az Idősek Klubjában van lehetőség ingyenes szűrésekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.