- hirdetés -

Egyre erősebb a gyökerek iránti vágy. Augusztus 20-a erről is tanúskodik.

Az Európai Kenyérünnepen a Neoton Sztárjai remek hangulatot teremtettek Gyopárosfürdőn. A koncert előtt Csepregi Éva készségesen mesélt.

Hogy telt a zenekar számára a nyár?

A Neoton ma is sikeres (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A Neoton ma is sikeres (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nagyon zsúfolt volt, és még nem is vagyunk túl rajta. Határon innen és túl is voltak, lesznek fellépéseink, és olyan jelentős esemény is volt az életünkben (nekem szereplőként is), mint az Operettszínházban a bemutató. A Szép nyári nap című musical nagy örömünkre igazán jól sikerült. Arra külön büszke vagyok, hogy ez az első teljesen magyar produkció: a helyszín, a történet, a zene a magyar valóság a ’70-es évekből – szép pillanatokkal, amelyektől a néző nevet és sír is az előadás során.

Hogyan ünnepeli Ön augusztus 20-át?

Immár évek óta munkával telnek az ünnepek, ilyenkor keresztülszeljük az országot, sokfelé járunk, és jó látni, ahogy az emberek ünnepelnek. Az a szerencsém, hogy a fiam is velem lehet, hiszen ő a zenekar dobosa, de korábban is vittem magammal, így együtt lehet a család.

A mélyebb tartalmak mennyire vannak jelen a mai ünneplésben?

Azt hiszem, hogy ez ma erősödőben van: minél nagyobb a vonzása az Európai Uniónak, annál inkább jön vissza a gyökerek iránti vágy. Gyönyörű ünnepségről jövök Alsózsolcáról, ahol nagy gonddal figyeltek az elhangzó szóra, büszkék lehettek rá. Már nemcsak a tűzijátékról szól augusztus 20-a, meg a szabad napról, hanem mind inkább Magyarországról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.