- hirdetés -

Időközi választáson, szoros csatában nyert a Fidesz jelöltje polgármesteri széket Tótkomlóson.

Dr. Sztakó József egészségi állapota miatt márciusban lemondott városvezetői tisztségéről, ezért Tótkomlóson időközi választást írtak ki. A közel 7000 lakosú, 1993-tól városi ranggal büszkélkedő városban június 26-án három jelölt közül a többség dr. Garay Ritát választotta meg polgármesternek. Az eskütételére készülő tótkomlósi származású, 29 éves jogászt irodájában arról kérdeztük, miért indult a választáson?

Az új polgármester nagy kihívások előtt áll
Az új polgármester nagy kihívások előtt áll

– Elődöm lemondását követően a Fidesz-MPSZ áprilisban megkeresett azzal, hogy elvállalnám-e a jelöltséget. Hirtelen jött a felkérés, át kellett gondolom a döntést, hiszen megtisztelő, ugyanakkor nehéz, rengeteg munkával járó feladatról van szó. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, állok a megmérettetés elé.

– Melyek most a legfőbb teendői?

– A polgármesterei tisztség egy kihívás, aminek igyekszem megfelelni. Szerencsés vagyok, hiszen a jelenlegi képviselő-testület többsége biztosított a bizalmáról. Múlt héten átvettem az ügyeket. Jelenleg ismerkedem a feladatokkal és készülök az augusztus 10-i testületi ülésre, mely egyben az eskütételem napja is. Rövidtávon a már folyamatban lévő pályázati projekteket kell befejezni – így például a kultúrotthon és két óvoda felújítása vár ránk jövőre.

– Mennyire számíthatott családjára a kampány során?

– A családom mindenben támogatott, amiért igazán szerencsésnek érzem magam. Eleinte egyébként tartottam attól, hogy Tótkomlós túl fiatalnak tart majd ehhez a feladathoz. Szerencsére nem így lett, igyekszem a belém fektetett bizalmat meghálálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.