- hirdetés -

Fuss egy jó ügy érdekében, legyél te is koraszülöttmentő – áll a II. Linamar Jótékonysági Futóverseny felhívásában. Ebben az évben is Gyopárosfürdőn mozdulhatnak meg nemes célból a nevezők szeptember végén, akik egyedi érmét kapnak ajándékba.

A BSI Békéscsabai Futónagykövetek szervezésében, a Linamar Hungary Zrt. szponzorálásával már második alkalommal hívják közös futásra szeptember 29-én azokat, akik szeretnek futni, megmozdulni egy nemes célért.

Aki ott volt egy évvel ezelőtt megtapasztalhatta, hogy baráti hangulatban, közösségként egy célért érkezett mindenki a futókon át a szervezőkig. A közösségi összefogást pedig az is megmutatta, hogy a Linamar Hungary Zrt. saját tervezésű és gyártású befutóérmet adott a célba érkezőknek.
– Idén is hasonlóval készülünk, kissé továbbgondolva az előző dizájnt. Az új érmék tervezését, és teljes körű kivitelezését egy duális mérnökhallgató-társammal közösen kaptuk meg, melyet teljesen úgy kezelünk, mint egy autóipari alkatrész gyártását. 3D-s látványtervvel kezdtünk, majd költség- és projekttervet készítettünk. A kivitelezés is házon belül történik, így egyeztettünk az üzemekkel – ismertette Kürtösi Róbert duális mérnök, projektfelelős.

Egyedi szerszámokkal tették hatékonyabbá a munkát (Fotó: Linamar)

Megtudtuk, hogy egyes részfeladatok elvégzéséhez más duális képzésben résztvevő szakmunkás tanulók, illetve mérnökhallgatók is besegítettek.
– A csiszoláshoz első éves gépészmérnök hallgatók egy egyedi szerszámot, egy fogót készítettek, amivel megkönnyítették és hatékonyabbá tették a munkát – avat be egy kulisszatitokba a projektfelelős.

Kiderült, hogy az érmék színezése és a gravírozása még hátravan. A végső külalakról nem sok információt kaptunk, legyen meglepetés minden nevező számára.

Az első alkalommal, több mint háromszázan álltak rajthoz. Összesen 637.500 forint folyt be a nevezési díjakból, mely teljes egészében nemes célt szolgál: a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára ajánlották fel. Idén is ennek a szervezetnek gyűjtenek, várják még a jelentkezőket.

Erre a linkre kattintva bővebb információk találhatók a II. Linamar Jótékonysági Futóversenyről. A nevezés augusztus 20-ig kizárólag online formában ezen a linken lehetséges.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.