- hirdetés -

Több mint háromszázan csatlakoztak a Linamar felhívásához, és álltak jótékonysági kezdeményezésük mellé. Szombat délelőtt kicsik és nagyok eltérő távokon futottak a nemes célért.

A szervezők reményeit is meghaladta a nevezők száma a szombat délelőtti program keretében. Stábunk találkozott egy szentesi családdal, akiknél öt évvel ezelőtt kislányukat koraszülött-mentőautó szállította Szegedre, ezért tartották fontosnak, hogy rajthoz álljanak, a kislány is teljesítette a távot. Mellette még több mint 300-an, a gyerekek olyan sokan, hogy két csoportban indították őket útnak a gyopárosi Hűvös utcán. Akár itt, akár a későbbi felnőtt versenynél, az út szélén sok-sok érdeklődő buzdította a jótékony sportbarátokat.

Ez a nap ugyanis a mozgás mellett a jótékonyságról szólt, a Linamar Hungary Zrt. a BSI békéscsabai futónagykövetei, Kárpáti Andrea és Tóth László közös szervezésével valósította meg a programot, a nevezésből befolyt teljes összeget pedig a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára ajánlotta fel. Ez az az alapítvány, mely hosszú idő óta gyűjt a koraszülött-mentőautóra, mely épp a mai napon érkezett meg Békés megyébe. További milliókra azonban szükség van az autó működtetéséhez elengedhetetlen eszközök beszerzéséhez és az üzemeltetéshez.

Együtt egy jó ügyért (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Együtt egy jó ügyért (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A jótékonysági futóversenyt Bojtor István, Orosháza sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy ilyen sokan megmozdultak egy jó ügyért, és kiemelve, hogy a nevezési díjak a legjobb helyen, az alapítvány számláján vannak. Megköszönve az alapítvány áldozatos munkáját és a nemes célhoz méltó szervezést hangsúlyozta, vitán felül áll a kezdeményezés, hiszen gyermekeinkről van szó.

A Linamar számára mindig is fontos volt, hogy támogassanak olyan helyi kezdeményezéseket, melyek jó ügyet szolgálnak, és építik a közösséget. Parászka Tibor humánpolitikai igazgató a megnyitón kiemelte, hogy a kanadai anyavállalatnál nagy hagyománya van a karitatív tevékenységeknek, ezt szeretnék kiteljesíteni a magyarországi telephelyen is.

Egy éve indult a gyűjtés

Az alapítvány nevében Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a kuratórium elnöke köszönte meg valamennyi futó hozzájárulását, úgy fogalmazott: egy álom válik valóra, Békés megyének szüksége van a koraszülött-mentőautóra.
– Ma délután átadják nekünk a mentőautót, és reményeink szerint minél hamarabb munkába állhat. A gyűjtés azonban nem áll meg, műszerekre van szükségünk, és működtetni kell az autót, így folytatjuk a munkát – tette hozzá a kuratóriumi elnök.

A kuratóriumi elnök szerint egy álom válik valóra (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A kuratóriumi elnök szerint egy álom válik valóra (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Aki ott volt szombat délelőtt, megtapasztalhatta, hogy kellemes, baráti hangulatban, valódi közösségként egy célért érkezett mindenki, legyen szó a futók mellett a szervezőről, érdeklődőről, vagy épp a bemelegítést segítő orosházi férfi kézilabdásokról. Mindenki nemes ügyért tett, persze az eredmény sem mellékes. A szervezők tájékoztatása szerint ezt a cég honlapján teszik majd közzé, a közösségi összefogást pedig az is mutatja, hogy a vállalattól saját tervezésű és gyártású befutóérmet kapott mindenki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.