A két éve létrehozott Dél-békési Tehetségsegítő Tanács a Mezőkovácsházi és Orosházi járás állami köznevelési intézményei tehetséggondozó tevékenységének támogatására alakult. (x)
- hirdetés -

Célja, hogy Dél-Békés területén összefogja a tehetségsegítő tevékenységeket célzó kezdeményezéseket, segítse tagjai tehetséggondozó, -fejlesztő munkáját, támogassa a szakmai, társadalmi és gazdasági erőforrások összehangolását, elősegítve ezzel a tehetséges fiatalok érvényesülését. Kiemelt cél, hogy lehetőséget és teret adjon a fiatal tehetségek hosszú távú, folyamatos és megbízható segítésére. A Dél-békési Tehetségsegítő Tanács 2017/2018-as munkáját idén is jelentős mértékben segítette a Nemzeti Tehetség Program részeként az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Hazai Tehetségsegítő Tanácsok támogatása” pályázati kiírása.
A „Tehetségsegítés Dél-Békésben” című, NTP-HTTSZ-17-0026 azonosító számú pályázat a támogató döntése alapján 2.500.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A júniusban záruló projekt hozzásegítette a két éve működő szövetséget ahhoz, hogy az előző tanévben megkezdett munkáját tovább folytathassa.
A tanév programjai között szerepelt a tanács tagjainál és külső partnereinél meglévő jó gyakorlatok megismertetésének és bevezetésének koordinálása, a tehetségsegítők közötti információáramlás elősegítése, információs felület működtetése, egy dél-békési tehetségalap létrehozásának előkészületei, működtetési eljárásának kidolgozása, vagy pl. a tehetséges fiatalok bevonása az adott település, térség fejlesztésébe. A tanács munkája segített a tehetséggondozó szakmai fórumok és műhelyek szervezésében is. Ezzel a dél-békési nevelési-oktatási intézmények közötti szakmai tartalomfejlesztést, konferencia tartását, bemutató rendezvények szervezését valósította meg. A megtartott tehetségműhely-bemutatók révén az érdeklődők megismerhették a tanács tehetségpont tagjainak jó gyakorlatait. Fentieket a tanács partneri együttműködései révén más szervezetek is támogatták.
 
A Dél-békési Tehetségsegítő Tanáccsal a befogadó/kapcsolattartó Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 06 (68) 381-366-os telefonszámán, vagy a dbtst@tehetseg.info e-mail-címen vehető fel a kapcsolat.
 
(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.