- hirdetés -

Nagy napra ébredhetnek a szentetornyaiak június 23-án. Ezen a szombaton a IV. Szent László-napi falunapon egész napos rendezvénysorozat várja a városrész lakóit és az ide látogatókat.

Az immár negyedik alkalommal rendezett falunap és búcsú eseményei reggel nyolckor zenés ébresztővel és a lovas fogatok felvonulásával kezdődik, ekkor veszi kezdetét a főzőverseny is. Tízkor pedig az evangélikus templom előtti színpadon az ökomenikus megnyitó és ifj. Verasztó Antal kiállításának megnyitója fogadja a kilátogatókat.

Ebben az időszakban érkeznek a veterán motorok, melyeket ezúttal közelről is meg lehet szemlélni. A délelőtti programban szerepel még citerazenekar és néptánc bemutató. Ebédre – egy nagy tányér gulyásra – mindenkit vendégül látnak a szervezők. Ebéd után hirdetik ki a leadott pálinkák, házi lekvárok, sütemények versenyének és a főzőverseny eredményeit.

Sok műfaj mutatkozik be a falunapon. Az eredményhirdetés után következik a Semiramis Orientális Tánciskola hastáncos műsora, majd a K.Tóth – Szilágyi zenekar mulatós partija következik.

A gyermekprogramokból most sem maradhat ki az arcfestés (Fotó: Rajki Judit)

Körülbelül fél négykor lépnek színpadra a harcosok. Shihan Gregor László 7.dan és csapata tart önvédelmi bemutatót. A műfajok sokszínűsége jegyében ezután operet gálán szórakozhat a nagyérdemű, melyen Leblanc Győzőt és Tóth Évát láthatják, hallhatják.

A Teréz utcai Szociális otthon kultúrköre vidám előadással kedveskedik, majd jöhetnek az izgalmak és a tombola sorsolás. A fődíj nem csekélység: három fő részére, egy heti szállás a görögországi Makrygialosz szigeten.

Este hétkor – egy újabb hastánc bemutatót követően – kezdődik az utcabál a nagyszénási Sláger zenekarral, melyet fél tízkor a tűzijáték színesít.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.