- hirdetés -

A Rock Klubban szombat este folytatódott a rendkívül népszerű Zenészportré sorozat, melyben ezúttal az országszerte ismert bluesgitáros, Borsodi László zenélt és anekdotázott.

Az 1975-ben Battonyán született fiatalembert már a középiskolás korában megérintette a rock, majd orosházi katonaévei alatt hozta létre első komolyabb zenekarát, a BMX-et. Leszerelése után a jazz és a blues kezdte érdekelni, és ilyen szellemben játszottak szerte a megyében.

Laci a tőle megszokott lezser hangvételben, szinte ontotta magából az érdekes történeteket. Élvezet volt hallgatni, szinte kérdéseket sem kellett feltenni neki. Mesélt a fővárosi klubfellépésekről, majd Török Ádámmal való kapcsolatáról is, valamint a Kőkorsó nevű zenekarának sikereiről. Némi bepillantást nyerhettünk a rock és blueszenészek kulissza-titkaiba, és persze a beszélgetés közben gitározott és énekelt.

A beszéd sem idegen tőle, de amikor zenél, az az igazi (Fotó:Kecskeméti Krisztina)

Szó volt a Csabai Csípős Blues Clubról, melynek oszlopos tagja,  valamint saját zenekara, a Borsodi Blue Collective létrehozásáról és mai tevékenységéről. (Néhány hónappal ezelőtt a Borsodi Blue Collective képviselte hazánkat Dániában, egy tehetségkutató bluesfesztiválon.) A beszélgetés folyamán téma volt a rock és blues-zene mai helyzete is, melyben érdekes és tanulságos felvetések hangzottak el.

Borsodi Laci ma már országszerte ismert bluesgitáros, aki gyakran olyan zenészekkel lép színpadra, mint Török Ádám, Tátrai Tibor, vagy a Hobo Blues Band volt tagjai. A rendkívül jó hangulatú beszélgetés végén még egy kis mini jam is kialakult a klubban.

Borsodi Lacit legközelebb a Bagaméri Projekt augusztusi, főtéri koncertjén láthatjuk viszont, mint meghívott vendéget, majd szeptemberben zenekarával a Borsodi Blue Collectivvel ad önálló koncertet, szintén a főtéren, az Orosházi Nyár rendezvénysorozat keretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.