- hirdetés -

Több mint ötven esztendeje dolgozik a cipész szakmában Orosházán, a Thék Endre Díj Orosháza Gazdaságáért kitüntetés újdonsült birtokosa, Győri András cipészmester.

Győri András ortopédus cipészmester 1952-ben született Nagyszénáson. Az általános iskola után ipari tanulmányait mint cipész tanuló Orosházán a 612. Sz. szakmunkásképzőben végezte el, 1970-ben tett szakmunkásvizsgát. Pályakezdőként munkahelyén többek között katonai tiszti csizmákat készített, valamint krokodilbőr és más, egzotikus alapanyagú cipőket. E munkákkal nagy tapasztalatot szerzett, és ráébredt arra is, hogy nem hagyhatja abba tanulmányait, így önálló felkészülés után 1976-ban mestervizsgát tett. Empatikus, mások iránt figyelmes emberként szeretett volna segíteni a betegeken, ezért aztán kitanulta az ortopédiai lábbeli készítésének fortélyait.

Több, mint ötven éve javítja az orosháziak cipőit és készít újakat (Fotó: Rosta Tibor)

Feleségével, Győriné Adamcsik Júliával, 1988-tól önálló cipőkészítő- és javító szolgáltatásba kezdett, ahol jól tudta kamatoztatni ortopédiai szaktudását. A mai napig szolgálja Orosháza polgárait. Házuk kapuján bárki szögre akaszthatja javításra váró cipőjét, névvel, telefonszámmal, s e szögeken rendre lógnak a lábbelik.

 – Levélben értesültem róla, hogy idén én kapom ezt a nagyon megtisztelő kitüntetést. Az örömbe csak egy kicsi keserűség vegyült, hogy a feleségem, aki az életben és a munkában is társam volt, már nem érhette ezt meg. Nagyon felemelő érzés volt ott állni a többi kitüntetettel. Köszönöm mindazoknak akik megítélték számomra a Thék Endre díjat és köszönöm az orosháziaknak, hisz nélkülük nem lehetnék az, aki vagyok – tette hozzá Győri András.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.