- hirdetés -

Az idei településalapítási ünnepségen „Thék Endre Díj Orosháza Gazdaságáért” elismerő címben részesült Fehér Béla fényképész, az Orosháza és Vidéke Ipartestület jegyzője.

Fehér Bélát szinte mindenki ismeri a városban. Fényképész hivatását évtizedek óta gyakorolja, ez kreativitást, szabadságot jelent számára. Szakvizsgáját 1979-ben tette, saját fotóstúdióját ’96-tól működteti, mely mára az egyetlen, állandó nyitva tartással rendelkező fényképész műterem a városban. Elsősorban portréfotósnak tartja magát, de több városi kiadvány fotó anyaga is a nevéhez fűződik. Tíz éven át vezette az Ifjúsági Ház gyermek fotószakkörét, irányította a városi fotóklubot. Emellett folyamatosan képezi magát. 1987 óta dolgozik az ipartestület hivatalának vezetőjeként. Tájékozott, empatikus, a segítő szándék vezérli. Szabadidejében kiemelkedik a zene: 30 évig énekelt a Szokolay Bálint Madrigál Kórusban, és több orosházi könnyűzenei együttes énekes-gitárosa.

Az idei településalapítási ünnepség városi kitüntetettjei (Fotó: Horváth Bence)

-Rendkívül meglepődtem, amikor tudomást szereztem a kitüntetésről. Őszintén szólva meg sem fordult a fejemben, hogy nekem ítélhetik, hisz nem tettem érte semmi különöset, csak a dolgomat próbálom lelkiismeretesen végezni. Természetesen elsőként a családomnak mondtam el. Párom és a gyerekek is nagyon örültek neki. Később megnéztem, hogy kik kapták meg korábban a Thék Endre díjat és rendkívül büszke vagyok rá, hogy ebbe az előkelő névsorba az én nevem is bekerülhetett. Igyekszem a továbbiakban is méltó lenni rá – tette hozzá a kitüntetett.

Mint elmondta, élete során ez az első komoly rangú kitüntetése. A legutóbbi a „Kiváló Katona” cím volt, ami persze nem mérhető ehhez.

Nagyon más az első sorban helyet foglalni (Fotó: Horváth Bence)

– Vannak az embernek életében sikerek, örömök. Ez lehet egy jó koncert utáni taps, lehet az, amikor látja, hogy a gyermeke sikerekes, révbe ér, vagy éppen – mint az idei év elején is – megszületik az unokája, de ez mégis más. Nagyon szép volt az ünnepség is a templomban, ahol megtapasztalhattam, milyen az első sorban helyet foglalni. Eddig minden ilyen ünnepségen hátul ültem, vagy épp fényképeztem. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek aki gondolt rám. Az biztos, hogy a Thék Endre díj az egyik legelőkelőbb helyre kerül az értékrendemben – zárta a beszélgetést Fehér Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.