- hirdetés -

Az orosházi Dalacsi Imolára is lehet szavazni a Gazdász Szépe 2018-as szépségversenyen. A fiatal gazdászlány az elsők között áll a szavazatok alapján.

Idén harmadik alkalommal nevezhettek a hölgyek a Gazdász Szépe versenyre Jóska Bátyám facebook oldalán. A nevezők között van Dalacsi Imola, a Kossuth szakgimnázium növendéke is, aki kortársaitól eltérően nem a bevásárlóközpontokban talál nyugalomra, hanem a család földjein, a palánták között.

A tizenhat éves fiatal elmondta, édesanyjával az őstermelői irodában járt, ahol javasolták neki, hogy nevezzen be a Gazdász Szépe versenyre.
-Az utolsó órában döntöttem úgy hogy benevezek a versenyre. Féltem egy kicsit a versenytől, azért is mert nagyon fiatal vagyok még, de a szüleim és a barátaim biztatására végül is bele mentem. Nagyon nagy meglepetés számunkra, hogy ennyi szavazatot össze gyűjtöttem pár óra alatt, nem is gondoltam volna erre – mesélte Imola.

Iskola után első útja a földre vezet, ahol a friss levegőn minden gondja és problémája a feledésbe merül. De mit is jelent számára a mezőgazdaság?
– Ha egy szóval kellene kifejezni akkor az életemet. Nehéz megmagyarázni miért is olyan jó a földeken dolgozni. Talán a jó levegő a madárcsicsergés, látni ahogy növekednek a növények. Ilyenkor teljesen kikapcsolódok és nem érzem hogy fárasztó lenne a munka – mondta. 

Imola és a sárgadinnyék (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szülei végtelenül büszkék lányukra, hiszen kevés olyan fiatal van, aki mindeneként tekint a gazdálkodásra, ami egyébként generációk óta a család megélhetését jelenti.
Már pólyásként is a földeken volt, mondhatni ott nőtt fel. 
– Születésem kezdetétől mindig is kint voltam szüleimmel a dinnyeföldön, szinte ott nőttem fel. Mikor még nem tudtam járni körbekerítettek rekeszekkel és ott játszottam majdnem egész nap. Emlékszem, kis csoportos óvodás voltam és már segítettem gurigatni a dinnyéket a teherautóról. Iskolás koromban már segítettem ültetni, kapálni, és dinnyét szedni. Azóta már szinte mindenhez értek. Pár éve már több féle növényt is termesztünk, így megismerhettem ezeknek a gondozását is. Egész évben mindig van valamilyen növényünk amivel dolgozunk. Legelőször kezdünk a retekkel, salátával aztán jönnek a nyári kultúrák. Végül őszre káposzta féléket teszünk még. A piacon is segítek az értékesítésben, a nyári szünetem a dinnyés placcon telik el. Nagyon szeretem csinálni, ezzel lehetőségem van sok embert megismerni – nyilatkozta a tini.

A jövőt tekintve komoly elképzelései vannak, mindenképpen a családi irányvonalat, a gazdálkodást szeretné hivatásaként űzni. 
– Tudom hogy nehéz belőle megélni, tapasztalom hogy a napi betevőért mennyit kell dolgozni. De ennek ellenére mégis szeretném ezt csinálni – mondta Imola.

Az OrosCafénak elárulta, számára ez a verseny nem több egy ártatlan játéknál. Ahogy fogalmazott: Már így is nyertesnek érzem magam azért, hogy ennyien szavaztak rám és azért, mert megmutathattam azt, hogy vannak még ilyen fiatal lányok akiknek fontos a föld szeretete.

Imola a versenyre nem csak Orosházáról nevezett egyedüliként, de egész Békés megyében nem akad vetélytársa. Támogassa ön is szavazatával a fiatal mezőgazdászt egy, a képre leadott kedveléssel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.