- hirdetés -

Zongoraszótól volt hangos április 27-én délután a Művészetek Háza. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fiatal zongoristái és tanáraik tartottak jótékonysági hangversenyt az érdeklődőknek.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági hangversenyének adott otthont a Művészetek Háza péntek délután. Az eseményt az iskola zongora-tanszéke szervezte, apropója pedig, hogy a zongoraszékek közül több darab tönkrement.
– A tanárok és a növendékek együtt döntöttek úgy, hogy a jó ügy érdekében egy kis hangversenyen vesznek részt. A zongorák hangolására ugyanis van kerete az iskolának, de az egyéb eszközök beszerzése már nehezebb feladat. Nemrég jött az ötlet a hangversenyhez, mivel több zongoraszék is tönkrement a közelmúltban – mesélte a részleteket Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója.

Több korosztály képviselői mutathatták meg tudásukat a hangversenyen (Fotó: Pirer Kata)

Hozzátette, a gyerekek első szóra jöttek, hogy szeretnének segíteni. Ennek megfelelően a hangversenyen is több korosztály képviselői mutatták be tudásukat a zongorán, ráadásul az iskola tanárai közül is többen bekapcsolódtak az előadásokba.

A hangverseny mellett egy tárlatnyitón is részt vettek az esemény iránt érdeklődők, ugyanis az iskola névadójának, Liszt Ferencnek az emlékére nyílt kiállítás a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület anyagából.

Az iskola későbbi eseményeinek ismertetésére is sor került, így megtudhattuk, hogy május 18-án a zongorista növendékeknek újabb hangversenyük lesz, ami azonban június 8-i, zártkörű vizsgájuk részének számít. A Petőfi Művelődési Központban június 12-én kerül sor évzáró rendezvényükre, ezt követően pedig június 13-14-én lesz lehetőségük az érdeklődőknek a beiratkozásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.