- hirdetés -

Több mint száz pártdelegált tette le esküfogadalmát április 4-én, a Polgármesteri Hivatal Nagytermében. Az április 8-i választás napján a választókörökben a választott bizottsági tagok mellett a pártok által megbízott személyek is részt vesznek a munkamenetben.

Az április 8-i országgyűlési választáson Orosházán 37 szavazókörben adhatják le voksaikat a választópolgárok. Egy-egy választókörben Orosháza Város Önkormányzatának képviselő-testülete által választott (a jelentkezés önkéntes) három szavazóbizottsági és két póttag, valamint a pártok által delegált személyek tartózkodnak.

Április 4-én mind a 37 választókör pártdelegáltja letette esküjét. A fogadalom szövegét Dávid Zoltán polgármester olvasta fel, melyet a szavazóbizottsági tagok elismételtek. A szöveg így szól:

Én, (az eskütevő neve) fogadom, hogy Magyarországhoz, és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; a Békés Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjaként betöltött tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom.
Isten engem úgy segéljen!

Összesen 118 delegált van, de nem mindenki tudott eljönni a tegnapi eskütételre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ünnepi eskütételt követően dr. Horváthné dr. Barta Edit, Békés Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda vezetője adott tájékoztatást a szavazóbizottsági tagoknak a választás napjáról és azzal kapcsolatos teendőkről.

Azok a pártdelegáltak, akik lemaradtak az eskütételről, pénteken 14 órától a Polgármesteri Hivatal Nagytermében bepótolhatják. Aki nem teszi ezt meg, az nem vehet részt a választási bizottság munkájában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.