- hirdetés -

A politika szakmaiságáról tartott sajtótájékoztatott Sebők Éva, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje és Orosz Anna, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja március 31-én, az orosházi Kossuth Lajos Szakképzési Centrumnál.

A Momentumnál elkötelezett vagyunk, hogy a különböző döntések ne érzelmi alapon, hanem adatok és tények alapján történjen. Én szeretnék hozzájárulni Dél-Békés és Orosháza fejlődéséhez, ezzel az újfajta politikai kultúrával, ahol tények és adatok alapján gondolkodunk – magyarázta Sebők Éva, a Momentum jelöltje a szakképző intézmény előtti sajtótájékoztatón. Mint kifejtette: egy közérdekű adatigénylést nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, melyben afelől érdeklődött, hogy 2010 és 2017 között milyen arányban végeztek a Kossuth Lajos Szakképző Iskolában, különös tekintettel a turisztika és vendéglátás szakra. A publikus adatigénylésre azonban a határidő-hosszabbítás után három héttel sem kaptak választ, ezért kénytelen lesznek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulni.

Sok osztálytársa elment külföldre, de Sebők Éva maradt és küzd a változásért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Sebők Éva rámutatott, hiába végeznek sokan turisztika és vendéglátás szakon a Kossuthban, a Dél-békési térségben nem lehet elhelyezkedni ilyen képzettséggel. –Számomra egy kicsit meglepő, hogy úgy koncentrálunk a turisztikai területen történő szakmai oktatásra Orosházán – akár középfokú, akár felsőfokú intézményekről van szó – hogy nem igazán van állás. Illetve ami van állás, az külföldön vagy az ország többi részén található. – fogalmazott a Momentum fiatal politikusa, aki szerint nem az elvándorlása kellene ösztönözni a szakmai képzésekkel, mert az így is elég nagy problémája a térségnek.

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja elmondta, a kivándorlás mérsékléséhez és a fiatalok visszacsábításához nem csak az egészségügy, az oktatás, a sajtószabadság és az intézményi rendszer helyreállítása szükséges. Szerinte olyan pártokra van szükség, akik értik a XXI. század kihívásit, és értik milyen tendenciák vannak a világban. A fiatalok olyan politikusokra vágynak, akik nem csak a ma, de a holnap kihívásait is látják.

A Momentum meghallgatja az embereket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A sajtótájékoztatót követően a két politikus arról tájékoztatott, hogy több, Dél-békési településen is utcafórumon tartanak, illetve tartottak a nap folyamán. Orosházán 18 órától, a Polgármesteri Hivatal elé, nagyjából tíz fő érkezett, hogy véleményt cseréljenek Sebők Éva országgyűlési képviselőjelölttel és Orosz Annával, a párt elnökségi tagjával, aki szintén országgyűlési képviselőjelöltként indul Budapest 18. választókerületében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.