- hirdetés -

Orosházán tartott utcafórumot Bod Tamás, az Együtt – a Korszakváltók pártja országgyűlési képviselőjelöltje és Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke. A politikusok a párt programjáról és szükséges változásokról beszélgettek (volna) a szimpatizánsokkal, jóllehet csak egy középkorú hölgy mutatott érdeklődést a kihelyezett standoknál.

Hajdu Nóra elmondása szerint az Együtt megértette Hódmezővásárhely üzenetét: ahhoz, hogy nyugdíjba küldhessék Orbán Viktort és a kormánypártot, az embereknek az egyéni körzetekben a legesélyesebb jelöltet kell támogatni, míg a listás szavazaton arra a pártra kell szavazni, amivel leginkább szimpatizálnak a választópolgárok.
–Az Együtt egy liberális, progresszív alternatíva kíván lenni. Azt gondolom, hogy minden egyes szavazat, ami az Együtt listájára megy és az Együtt jelöltjeit támogatja, nem elvesztegetett szavazat – magyarázta Hajdu Nóra.

Az Együtt politikusa az Oroscafe kérdésre kifejtette: az Együtt programjában ötszáz vállalást fogalmaztak meg, amely nagy része foglalkozik gazdasággal és vidékfejlesztéssel. Indítanának egy „ifjútelepes” programot, amellyel szeretnék visszacsábítani a fiatalokat és vállalkozókat származási helyükre. A hátrányos helyzetű régiókban az oktatás és az egészségügy nagyon fontos, a mai Magyarországon egyre akutabb probléma, hogy nincsenek házi- és gyermekorvosok, számos településen megoldatlan az egészségügyi ellátás. Az Együtt ezért emelné a praxispénzt és a háziorvosoknak külön támogatást vezetnének be.

Ötszáz vállalás a programban (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette azt is, hogy az oktatás terén emelnék a pedagógus bérét, ezáltal is motiválva őket a helyben maradásra. A családtámogatási rendszer átalakításában is gondolkoznak, mivel a jelenlegi rendszer csak a magasabb jövedelműeknek és a nagycsaládosoknak kedvez.

Bod Tamás, az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje szerint Simonka György nem alkalmas a térség képviseletére. Ezt azzal indokolta, hogy a regnáló országgyűlési képviselő nem szólal fel a parlamentben, politikai pedofíliát követett el, a térséget az utóbbi években pedig nem a fejlődés, hanem mindinkább a leépülés jellemezte.

A gyulai politikus – aki Gyula Város Önkormányzatának képviselő-testületi tagja – a térség fejlesztésére az alábbi terveket vázolta fel: –Bod Tamás megjavítaná az utakat, a járdákat. Gondoskodna arról, hogy pluszforrások érkezzenek abba az egészségügybe, ahol hatalmas várólisták vannak, például az Orosházi Kórházban. Megújítani a közoktatási rendszert, mind infrastruktúrájában, mind tanrendjében és olyan környezetet próbálna meg létrehozni jelentős Európai Uniós forrásokból, hogy új munkahelyek keletkezzenek és ne az elvándorlás legyen a legnagyobb gond – fogalmazott.

Bod Tamás az ellenzéket is bírálta: –Hadd mondjam el, hogy az én szerepem és jelenlétem Orosházán már csak azért is fontos, mert a helyi ellenzék – élen a Jobbikkal és az MSZP-vel – az elmúlt nyolc évben, különösen az elmúlt négy évben nem végezte el normálisan azt az ellenzéki politikát, amelyet Simonka Györggyel szemben meg kellett volna tenni. – fogalmazta meg kritikáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.