- hirdetés -

A Helyi Esélyegyenlőségi Programról szólt az április 19-i fórum a Polgármesteri Hivatalban. Az eseményen beszédet mondott Dávid Zoltán polgármester, valamint dr. Burai Mihály, majd színes előadások követték egymást.

Az orosházi önkormányzat képviselő-testülete ötévente új program megalkotásával járul hozzá a társadalmi felzárkózás megvalósulásához, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáit felismerje és célkitűzéseket szervezzen. Dávid Zoltán polgármester beszédében megköszönte mindenki munkáját, aki részt vesz abban, hogy mindez létrejöhessen.

– Álláspontom szerint kiemelkedően fontos mind az esélyegyenlőségért, mind pedig a diszkrimináció elleni küzdelem. Nem lehetünk közönyösek, és lehetőségeinkhez mérten segítenünk kell azoknak, akik valamilyen hátrányból indulnak, vagy méltatlanság éri őket a mindennapokban. Hiszen együtt, egymást segítve léphetünk előre. A programon nagyon sok szakember dolgozott és dolgozik, rengeteg kutatást, adatgyűjtést végeznek és igen komoly és fontos ez a munka, amit ezúton is köszönök nekik – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője beszédében hozzátette, a HEP fórumokon szerteágazó kérdések merülnek fel. A következő időszakban pedig kiemelt feladatnak tekintik, hogy megalkossanak egy szociális térképet, amely megmutatja azokat a területeket, ahol hátrányos helyzetben élnek. A megnyitó beszédeket különböző zenés és táncos produkciók követték. Elsőként Dávid Hanna játszott fuvolán, majd a Vadvirág Esély Klub egy tagja énekkel, míg a többiek tánccal készültek. Alzubi Yahyah negyedik osztályos tanuló kártyatrükköket mutatott be a közönség segítségével, végül pedig a Rákóczitelepi Tagintézmény első és második osztályosainak műsora zárta a fórumot.

Fotók: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.