- hirdetés -

Jólét és biztonság címmel tartott sajtótájékoztatót Füvesi Sándor, a Magyar Szocialista Párt és Párbeszéd Magyarországért (MSZP-PM) pártszövetség Békés megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje és Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának alelnöke március 1-én, az MSZP orosházi irodájában.

Füvesi Sándor a térségben tapasztalható szegénységre hívta fel figyelmet. Fontos problémaként jellemezte a népességfogyást és az elvándorlást.

A sajtótájékoztatón Korózs Lajos az MSZP-PM nyugdíjprogramját ismertette. –A programunkban benne van, hogy aki eléri a 60. életévét és több mint 40 év ledolgozott munkaidővel rendelkezik, esetleges elvesztette munkáját vagy egészségét, és a munkaerőpiacon nem talál megfelelő állást, annak biztosítani kell a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét. – mondta Korózs Lajos, aki hangsúlyozta, vissza kell hozni a korkedvezményes nyugdíj intézményét. Elhangzott továbbá, hogy új típusú szolgálati nyugdíjat dolgoznak ki, és ami a legfontosabb: vállalják, hogy visszahozzák a tizenharmadik havi nyugdíjat. Duplájára emelnék a legkisebb öregségi nyugdíjat, a százezer forint alatti nyugdíjakra pedig korrekciós programokat vezetnének be.

A szociális ellátórendszeren változtatnának (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szociális területen is változásokat terveznek: a kismamáknak a terhesség hatodik hónapjában egyszeri 60 ezer forintos támogatást, a gyermek megszületése esetén további 60 ezer forintos támogatást adnának. A családi pótlékot 50 százalékkal emelik, a GYES/GYED esetén új indexálási rendszert vezetnek be, valamint negyvenezer új szociális bérlakás megépítését is vállalják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.