- hirdetés -

A tavalyi vásárolt autópályamatricák 2018. január 31-én lejártak: aki nem váltotta ki az idei év matricákat, sürgősen tegye meg!

 Szerdán lehetett utoljára felhajtani a 2017-ben vásárolt éves matricákkal a magyar autópályákra. A matricák ára idén nem változott (ez érvényes az éves és 10 naposokra is), viszont díjkötelesek lettek az M85-ös (Győr-Sopron) és M35-ös (Debrecen) autópályák kibővített szakaszai. 

Békés megyében továbbra sincs olyan gyorsforgalmi út, ahol fizetni kellene a használatért, azonban a szomszédos Csongrádban az M5-ös és az M43-as autópálya teljes szakasza díjköteles.

A 2018-as matricák megvásárolhatók a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain, internetes honlapján,  illetve mobil-applikációk segítségével. Személyesen a legtöbb benzinkútnál is. Ezen túlmenően osztrák, cseh és szlovén autópályamatricákat is tudunk vásárolni a magyar ügyfélszolgálati irodákban.

Több autópályaszakasz lett díjköteles tavaly óta (Fotó: MTI)

Kedvező változások

Mint arról az Oroscafe-n is beszámoltunk, számos előírás lép hatályba az e-matricás rendszerben 2018. január elsejétől: az egyik legkedvezőbb változás, hogy a fizetős hálózatra lépéstől számítva 1 óra áll az úthasználók rendelkezésére a jogosultság megváltásához. Növekszik továbbá a jogosulatlan úthasználatért kiszabott bírság fizetésének türelmi ideje, ami az eddigi határidő kétszeresére, azaz 60 napra hosszabbodik. Díjtalanul lehet felhajtani az autópályákra, ha például egy alternatív úton bekövetkezett baleset miatt, arra terelik az autósokat. Kiterjesztik a D2 járműkategóriába tartozó személygépkocsira igénybe vehető nagycsaládos kedvezményt, ami most már három gyermek után is jár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.