- hirdetés -

A túlsúly leadásával jelentősen csökkenhet a betegségek kockázata, ám a szélsőséges diéták hiányállapotot is okozhatnak. Erre a jelenségre szeretné felhívni a figyelmet az Ételintolerancia és Ételallergia Társaság.

Újévkor tett fogadalmaink között előkelő helyen szerepel a fogyás, ám ha valaki korábban, akár éveken keresztül felhalmozott súlytöbbletet szeretne leadni, annak keserű csalódás lehet a vége. Az Ételintolerancia és Ételallergia Társaság mindenkit óva int az ünnepek utáni drasztikus diétától, hiszen az csak akkor lehet sikeres, ha valaki nem gyötrelemként éli meg.

– A kisebb súlyterhelés jót tesz a szívnek, az ízületeknek, csökkenti a betegségek kockázatát és megoldást hozhat emésztési panaszokra is. A diéta azonban nem egyenlő a koplalással – derül ki a társaság sajtóközleményéből.

Optimális megoldásként úgy látják, hogy az év elején nagyobb fogyást tervezőknek előbb dietetikustól lenne érdemes tanácsot kérni, hiszen ők sokat tudnak segíteni abban, hogyan pótolhatók egyes alapanyagok és ételek. A lényeg, hogy reális célokat és fogyási ütemet kell kitűzni év elején, ha nem akarjuk, hogy a fogyásra vonatkozó fogadkozásunk sikertelenül végződjön.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.